• Open Podium Power Point presentatie Voordracht Dijkdichters in Kunstencentrum De Kubus Lelystad. 13 november 2011

    14 augustus 2013

    Bericht geplaatst november 2011

     

    O P E N   P O D I U M   in  KUNSTENCENTRUM DE KUBUS 

    Zondagmiddag 13 november 2011 treden o.a. de Dijkdichters, waaronder ik zelf, op in Theater de Kubus. In het Kader van Open Podium Kunstprijs 2011wordt een gevarieerd programma van film, voordracht, dans, zang, theater en muziek in de theaterzaal gepresenteerd. Een stevige jury beoordeeld de verrichtingen van iedere kunstenaar of artiest.  De Dijkdichters presenteren zich als groep met een Power Point Presentatie en dragen daarbij "live" hun gedichten over Kunstbeelden in Lelystad voor. Aanvang: 15.00 uur. Entree: 2,50 euro. Lokatie: Theater de Kubus, Agorabaan 3, Lelystad.

     

     

    Lees meer >> | 813 keer bekeken

  • Radio Lelystad Voordrachten Monica Maat. oktober 2011

    14 augustus 2013

    Bericht  geplaatst: oktober 2011

     

    Oktober 2011  RADIO LELYSTAD

     

    Eind oktober mocht ik bij Radio Lelystad in het programma VOOR DE NACHT UIT van Joke Wolthuis gedichten voordragen en heeft Joke mij o.a. laten vertellen over mijn werk als beeldend kunstenares en dichteres maar ook over mijn werk als lerares op diverse type scholen en mijn werk als muziektherapeute. Het is een leuke uitzending geworden en ik kijk er met veel plezier op terug.

     

     

     

     

    Lees meer >> | 889 keer bekeken

  • Expositie KUP 11 op watergedichten van Dijkdichters. Het jaar van het Lelystadse Water. september 2011

    14 augustus 2013

     

    Bericht geplaatst september 2011

     

    EXPOSITIE  KUP 11 MET "WATERWERKEN" OP GEDICHTEN VAN DIJKDICHTERS in Kunsthuis Calliope

     

    Foto: De Krant van Flevoland. Expositie KUP 11 op gedichten van De Dijkdichters in Kunsthuis Calliope 11 september 2011

     

                 

    Foto: L naar R: Monica en  Wil Fokke van KUP 11 en zittend Sjoerd van der Veen galleriehouder van Kunsthuis Calliope. Op de achtergrond werk van Wil Fokke.
    [Foto: Martine van Raak]

     

    Persbericht: De Krant van FLevoland. Monica Maat

    KUP 11 MET  POETISCH  WERK van  DIJKDICHTERS IN KUNSTHUIS  CALLIOPE.

    Lelystad/Dronten. Ze hebben er hard aan gewerkt en het resultaat mag er volgens Monica Maat en Wil Fokke, van Kup 11 en Sjoerd van der Veen van Calliope dan ook zijn. De kunstenaarsgroep met leden uit Dronten en Lelystad werkt en exposeert al het hele jaar op het thema water. Na de tentoonstelling in Hiva Oa Gallery heeft de groep speciaal voor Kunsthuis Calliope een hele andere Expositie samengesteld. Monica vertelt: "voor deze gelegenheid hebben de kunstenaars werken gemaakt op gedichten van 13 Dijkdichters waar de gemeente Lelystad in het voorjaar een poster met watergedichten van heeft uitgegeven. Naast ieder kunstwerk hangt een gedicht van een Dijkdichter. "De taal van water", zoals een gedicht van een van de dichters is getiteld en de taal van het beeld  zoals doot Kup 11 op doek gezet of gebeeldhouwd, levert door de andere invalshoek van de kunstenaars bijzondere interpretaties op", vervolgt Monica. Sjoerd, docent aan de Vrije Academie en eigenaar van Calliope: "sommige kunstenaars zijn oud leerlingen van mij en het is verrassend om dan te zien hoe ieder zich op eigen wijze heeft ontwikkeld. Elke individuele uiting toont het eigene van de kunstenaar. Schilderen is eigenlijk een dagboek. De vorm dient zich aan en met kleur komt de inhoud". Een buitengewoon aspect vormt ook de documenatie over  Zuiderzeewerken van Ed Voigt, die hij in het kader van het thema water speciaal voor deze expositie beschikbaar stelt. De opening van de expositie belooft feestelijk te worden. Monica: "we zijn vereerd dat wethouder Jop Fackeldey bereid is gevonden de opening te verrichten. Er zijn muzikale intermezzi met zang, begeleid door Barry Lommen op piano. Kup 11 is ook verheugd met de Dijkdichters die hun watergedichten voordragen.

    De kunstenaars van Kup 11 geven met liefde nadere uitleg over hun werk aan bezoekers die dat willen. Kortom een cultureel en artistiek initiatief voor iedereen die kunst en cultuur een warm hart toedraagt". De opening is op zondagmiddag 11 september om 16.00 uur. Kunsthuis Calliope is te vinden aan: Kofschip 12  [acher SGL] De expositie is van 11 sept. t/m  2 okt. Open: di. t/m zat. 14.00 - 17.00 uur. Kup 11 bestaat uit: Wil Fokke, Guda Boelens, Annette Sieger, Charlotte Bakker, Mariette Gralike, Ria de Rooy, Ingrid Goemans, Kitty van Dijk en Monica Maat.

    Lees meer >> | 1453 keer bekeken

  • Verhalen en gedichten Wedstrijd Het Lelystadse Water. april 2011 Organisatie Gem.Lelystad en KUP 11 Prijsuitreiking in De Kubus + Persbericht Flevopost sept. 2011

    14 augustus 2013

    Bericht geplaatst 19 september 2011

     

    P R I J S U I T R E I K I N G   Verhalen en Gedichten Wedstrijd in het kader van het Jaar van het Lelystadse Water. In De Kubus op 25 september 2011 om  16.00 uur

     

     

    Programma PRIJSUITREIKING

    geplaatst 19 september 2011

     

    Inleiding:  Monica Maat 

    Ceremoniemeester: Felix Guérain

    Bekendmaking Prijswinnaars

    Voorlezen verhalen en voordragen gedichten door de winnaars

    Gedicht van stadsdichter junior Michel van Dijk

    Uitreiking van de boekjes met verhalen en gedichten van alle deelnemers

    Drankjes en versnaperingen

    Organisatie:

    Peter Kouwenhoven gemeente Lelystad en Monica Maat namens KUP 11

    Jury: leden van Kunstenaarscollectief Kup 11 


     

    Prijswinnaars verhalen en gedichtenwedstrijd Lelystad Water. september 2011

                         

     

    Op de Foto: Prijswinnaars van de verhalen en gedichtenwedstrijd in Kunstencentrum De Kubus. [Foto: Martine van Raak]


     

    Geplaatst: 26 sept. 2011

     

    Persbericht Flevopost.  Monica Maat

     

    VERHALEN EN GEDICHTEN OVER LELYSTADS  WATER IN DE PRIJZEN

    Van mei t/m augustus 2011 konden Lelystedelingen gedichten en verhalen inzenden op het thema: het Lelystadse water. De wedstrijd was uitgeschreven door de gemeente Lelystad in samenwerking met het kunstenaarscollectief Kup 11. De organisatoren Peter Kouwenhoven van de gemeente, tevens columnschrijver over alles wat groeit en bloeit in Lelystad en Monica Maat van Kup 11 hebben lang naar de prijsuitreiking toegewerkt. De jury bestond uit leden van Kup 11. Afgelopen zondag 25 september was het dan zo ver en heeft de zeer goed bezochte prijsuitreiking plaatsgevonden. De Kubus stelde hiervoor de Foyer belangeloos beschikbaar en ook de drankjes en versnaperingen zijn voor deze gelegenheid gratis aangeboden. De Gemeente had prijzen beschikbaar gesteld. In haar welkomstwoord refereerde Monica aan het feit dat er erg veel over nattigheden was geschreven. En dat is de gemeente, gezien deze zomer, natuurlijk duur komen te staan. Want welke gemeente deelt er nu prijzen uit voor nattigheden, zoals Water boven Lelystad, regendruppels en stormen? Zij moest de eerste gemeente nog meemaken die daarvoor prijzen uitreikt. Niettemin had de ceremoniemeester in de persoon van Felix Guerain, illustrator en rechtbanktekenaar, maar liefst 8 prijzen uit te reiken in de catergorieen verhalen en gedichten. Hij maakte er een spannende aangelegenheid van. De eerste prijs ging uiteindelijk naar Lies van Keulen voor haar verhaal 'PLONS'. De eerste prijs voor het gedicht''STAD AAN HET WATER' ging naar Anneke Wind. De jongste deelneemster Cindy Kerpentier, van 9 jaar had een spannend verhaal over twee jongens en een schorpioen! Ook zij ontving een cadeaubon voor haar bijzondere bijdrage. De tweede en derde prijzen gingen naar: mevrouw G. Meuleman v.d. Wetering, M.J. Koff, Jolien Korenhof, Rolf Captijn, Ed Voigt en Liesbeth Musch. Tot slot, ontvingen alle inzenders een prachtig boekje met alle verhalen en gedichten, dat speciaal voor deze gelegenheid is uitgegeven. Ook alle juryleden van Kup 11 en de genodigden ontvingen een exemplaar. Al met al voor de inwoners van Lelystad een initiatief met een concrete herinnering in de vorm van een boekje, op te halen in het stadhuis en waarvan zeker ook een exemplaar in het cultureel archief bewaard dient te worden.

    Lees meer >> | 1078 keer bekeken

  • Reglement Gedichten en Verhalenwedstrijd april 2011

    13 augustus 2013

    Bericht geplaatst: 26 april 2011

     

    REGLEMENT VERHALEN EN GEDICHTENWEDSTRIJD 2011

     

                         

     

    W A T - I S - J O U W  - V E R H A A L - O F - G E D I C H T ?

    VERHALEN EN GEDICHTENWEDSTRIJD 2011

    In het kader van Het Jaar van het Lelystadse Water.

    Geplaatst 26 april 2011

    In het kader van Het Jaar van het Lelystadse Water 2011, schrijft de Gemeente Lelystad samen met KUP 11een verhalen en gedichtenwedstrijd uit op het Thema: Water in Lelystad. KUP 11 zal de verhalen en gedichten jureren.

    Inzendingen: vanaf 14 mei t/m 13 augustus 2011

    Flyers met het reglement zijn bij de Gemeente te verkrijgen, maar zullen ook tijdens de diverse manifestaties worden uitgedeeld.

    Reglement:

    Onderwerp: Het Lelystadse water.

    Lees meer >> | 811 keer bekeken

  • leeg

    13 augustus 2013

     

     

    Lees meer >> | 676 keer bekeken

  • leeg

    13 augustus 2013

     

     

    Lees meer >> | 692 keer bekeken

  • Expositie HIVA Oa ART GALLERY met Waterwerken van KUP 11. Verlengd tot en met 10 september 2011. 2 x Foto's waterwerken MM, Ingrid Goemans, Annette Sieger, Guda Boelens.

    13 augustus 2013

    Bericht geplaatst: aug.2011

    VERLENGING EXPOSITIE HIVA Oa ART GALLERY LELYSTAD  


    De expositie In Hiva Oa Art Gallery is is vanwege succes verlengd t/m 10 sept. 2011

    Scrol voor meer informatie over de expositie naar beneden. 


      

    Foto: Waterwerken van KUP 11 in Hiva Oa Art Gallery te Lelystad. Van L naar R: werk van Mariette Gralike, Monica Maat, Ingrid Goemans. 

     

     

    Foto: Waterwerken van KUP 11 in Hiva Oa Art Gallery. Van L naar R.  Annette Sieger [op de achtergrond van haar werk is de Bataviahaven verwerkt]  voorts waterwerken van Kitty van Dijk en Guda Boelens.

    Lees meer >> | 1345 keer bekeken

  • Expositie HIVA Oa ART GALLERY LELYSTAD aug. 2011 met Waterwerken van KUP 11. Uitnodiging. aug. 2011

    12 augustus 2013

     Bericht geplaatst: 1 juni 2011

    UITNODIGING Expositie met "waterwerken" in HIVA Oa ART GALLERY   

     

                         

     

    EXPOSITIE H I V A OA ART GALLERY 2011

    In het kader van "Het jaar van het Lelystadse Water" exposeert KUP 11, [een samenwerkingsverband van kunstenaars uit de Flevopolder] een collectie werken op het thema: "Water".  De leden van KUP 11 zijn verheugd over deze samenwerking met Remco van Zwol, eigenaar van de Gallery.De expostie is te bezichtigen van: 4 t/m 27 augustus.Adres: Hiva Oa Gallery,  Lelybaan 52,  Lelystad. [Bij de Bataviahaven]Openingstijden: do. vrijd.zat. van 13.00 tot en met 17.00 uur. Meer over de Gallery en de expositie van KUP 11 is te lezen onder de rubriek NIEUWS op http://www.hivaoa.nl/NIEUW-s---.html Voor Persartikel over de expositie in Gallery Hiva Oa kunt U klikken op: http://www.krantvanflevoland.nl/profile/redactie/article406394.ece/waterwerken

     

    Lees meer >> | 916 keer bekeken

  • Expositie HIVA OA ART GALLERY LELYSTAD aug. 2011 met Waterwerken van KUP 11. Persbericht in De Krant van Flevoland. aug. 2011

    12 augustus 2013

     Bericht geplaatst: augustus 2011

    PERSARTIKEL EXPOSITIE KUP 11 BIJ HIVA Oa ART GALLERY met "waterwerk"

     

    Onder: Persfoto bij persartikel in De Krant van Flevoland aug. 2011 

     

     

    Foto: Remco van Zwol galeriehouder van Hiva Oa Art Gallery met Monica Maat voor het schilderij "Waterballet"dat in het kader van Het jaar van het water speciaal is gemaakt op dit thema. 

     

    Persbericht: De Krant van Flevoland. Monica Maat

    WATERWERKEN KUP 11 IN HIVA Oa ART GALLERY

    Lelystad/Dronten. De woordvoerster namens KUP 11, Monica Maat en Remco van Zwol galleryhouder van Hiva Oa Art Gallery zijn het er over eens: een unieke en inspirerende samenwerking heeft geleid tot een prachtige expositie van een serie 'waterwerken'. 

    Lees meer >> | 1285 keer bekeken

  • Meer blogs >>