Presentatie beeldverhaal 'Het Orakel van Parijs' van Monica Maat en Job Degenaar. 9 mei 2014

 

F O T O R E P O R T A G E 

 

Onderstaand ziet u een fotoreportage van de presentatie: 'Het Orakel in Parijs', een beeldverhaal in zakboekformaat, van Job Degenaar en Monica Maat, met een eigen samengesteld programma en een zelf gecomponeerd en geschreven lied bij het beeldverhaal van Monica Maat in de van Wijnenzaal van het Agora Theater in Lelystad op 9 mei 2014.  

De exclusieve foto's zijn gemaakt door: kunstfotografe Marga Wiebenga en Bob Houthuyzen 

'Het Orakel van Parijs' te bestellen bij: www.liverse.nl                       

 

Onder: illustraties van Monica. Voor het boekje: "Het Orakel van Parijs", is de omgekeerde weg bewandeld. Eerst heeft Monica de illustraties gemaakt en daarop heeft Job het verhaal geschreven.[Voor meer afbeeldingen zie de rubriek: Grafiek en Poëzie].

           

 

 Onder: Tipje van de sluier. Fragment uit het zakboekstrip van Job Degenaar. [* Noot: de betekenis van de naam Sophie is: wijsheid/ levenswijsheid]

                             

 

     Onder: fotoreportage van de presentatie:' Het Orakel van Parijs' in het Agora Theater                               

          

         Na afloop van ons programma in de theaterzaal, zijn er drankjes en exclusieve hapjes, speciaal voor deze "Franse" aangelegenheid, samengesteld. 

 

De uitgever heeft de boekjes klaargelegd voor de verkoop. Job en Monica krijgen veel lieve verzoeken om de boekjes , liefst met een opdracht, te signeren! Een leuke belevenis!  

 

De Commissaris van de Koning neemt het eerste exemplaar van het boekje in ontvangst van Job Degenaar en Monica Maat

 

Een schitterende voorstelling!  Achter de piano: Anne Graalman. Accordeon: Magda Brouwer en op dwarsfluit: Cora van der Linde. Zij spelen het door Monica geschreven en gecomponeerde lied 'Leef je dromen', dat speciaal bij het beeldverhaal  is geschreven. Anne Graalman schreef het arrangement.                

 

Ware tederheid tijdens de uitvoer van het lied 'Leef je dromen' dat door monica is geschreven en gecomponeerd. Zangeres: Marijke Kienhuis met aan haar zijde de tenor  Eduard de Vries

 

           .                    

                          Er wordt met passie gespeeld. Accordeoniste Magda Brouwer

 

Introductie van het lied van monica dat op het beeldverhaal is geschreven en gecomponeerd, met afbeelding uit het beeldverhaal als decor op het scherm. Anne Graalman [achter de piano] heeft het prachtige arrangement geschreven!

 

 

                                            

                                      De instrumenten zijn geïnstalleerd, licht uit, spot aan, geluid geregeld.

 

Job geeft zijn act!                                                                                                                                         

                                                                Jan Gras, directeur van het Agoratheater, houdt een speels inleidend woord

 

 

                    In de kleedkamer van het theater. Niet zonder enige spanning bereiden de muzikanten zich voor.  De out-fit met opdruk van Eiffeltoren is aangeschaft n.a.v. het boekje en doet het goed! De muzikanten hebben gedurende een viertal maanden consciëntieus geoefend op het lied van Monica. Van links naar rechts: Eduard de Vries, Magda Brouwer, Anne Graalman, Marijke Kienhuis en Cora van der Linde

 

 

                                                                   

                                                       De eerste bloemen van genodigden tijdens de ontvangst in de foyer

 

 

             

           De Petit Fours liggen te wachten voor de ontvangst in de foyer!

 

 

             

              Boven: Aandachtige genodigden in een volle Van Wijnenzaal, het feest kan beginnen!

 


 

Geplaatst 20 mei 2014

Intervieuw in de Flevopost i.v.m. Presenatie Het orakel van Parijs. Woensdag 7 mei 2014 door Dominique de Groot.

 

Fotostudio  Wierd

Het boekje is momenteel te verkrijgen bij de kassa van het AgoraTheater in Lelystad en via internet bij uitgeverij Liverse en diverse boekhandels. Onder de titel: 'Het Orakel van Parijs.

 

24 april 2014

U I T N O D I G I N G Presentatie beeldverhaal 'Het orakel van Parijs' van Monica Maat en Job Degenaar in het Agora Theater Lelystad op 9 mei 2014 [Uitgeverij Liverse]

 

 

5 mei 2014

                 De Krant van Flevoland

Het orakel van Parijs: beeldverhaal in zakboekformaat

 

LELYSTAD. Op 9 mei vindt tussen 16.00 en 18.00 uur in het Agora Theater een bijzondere boekpresentatie en expositie-opening plaats. Voor even hult het theater zich in Franse sferen. De aanleiding is het verschijnen van Het orakel van Parijs, een beeldverhaal in zakboekformaat van Monica Maat en Job Degenaar.

In het 150 pagina’s tellend boekje, dat bij uitgeverij Liverse het licht ziet, wordt op luchtige wijze het levensverhaal verbeeld en verwoord van de in de Parijse métro wonende mannequin Sophie Lippens.

Haar mémoires, die een queeste naar zichzelf vormen, zijn een mengeling van fictie en realiteit, humor en ernst, levenslust en bespiegeling en licht- en diepzinnigheid, met een knipoog naar de vele ego-documenten van onze tijd.

Programma

Het programma, dat drie kwartier duurt en wordt gepresenteerd in de kleine theaterzaal, bevat een speciaal bij het beeldverhaal geschreven en op muziek gezet lied van Monica, chansons en korte voordrachten.

Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan de Commissaris van de Koning van de Provincie Flevoland, de heer Leen Verbeek. Gastheer is Jan Gras, directeur van het Agora Theater. Medewerking verlenen Anne Graalman (piano en arrangement), Marijke Kienhuis en Eduard de Vries

(zang), Magda Brouwer (accordeon), Cora van der Linde (dwarsfluit), Nelly Pavias (voordracht) en Henk Verweerd (uitgever). Expositie In de foyer is de expositie van Monica’s afbeeldingen uit het beeldverhaal de hele maand mei te bezichtigen.   

Het Agora Theater is te vinden op de Agorabaan 12 in Lelystad. 

 


EXPOSITIE in Agora Theater

VAN MEI T/M SEPT. 2014 HEEFT DE EXPOSITIE 'HET ORAKEL VAN PARIJS' VAN MONICA MAAT IN HET AGORA THEATER PLAATSGEVONDEN