Sommige werken zijn met behulp van een computerprogramma uitgewerkt zoals op deze pagina is te zien. Door herhalen en variëren ontstaan verschillende composities, die allemaal terug te voeren zijn op één basisontwerp. Belangrijk is hierbij om te vermelden dat alle ontwerpen van eigen hand zijn. Er zijn dus geen foto's of andere afbeeldingen gebruikt of bewerkt. Monica exposeert ook seriële computerprinten. Soms worden de ontwerpen gebruikt voor de houtpanelen of werken op doek.

uit 2007 tot 2024 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Computerart Raakvlakken 11

2024

Computerart:  Raakvlakken 11. Gedrukt op plexiglas 50 x 50 cm. Andere afmetingen zijn mogelijk. NB: dit kunstwerk is een eigen ontwerp en niet van internet gehaald, noch van een bestaande foto of afbeelding. De kleuren zijn extra intens.

Computerart Raakvlakken 13

2024

Computerart:  Raakvlakken 13. Gedrukt op plexiglas 50 x 50 cm. Andere afmetingen zijn mogelijk. NB: dit kunstwerk is een eigen ontwerp en niet van internet gehaald, noch van een bestaande foto of afbeelding. De kleuren zijn extra intens.

Computerart Optisch effect

2024

Computerart:  Optisch effect. Als u een tijdje naar het vierkante vlak in het midden blijft kijken  of naar de vierpuntige stervormen waar het werk uit is opgebouwd, dan ziet u waarschijnlijk van alles veranderen. Het ontwerp heeft een optische werking. Gedrukt op plexiglas 50 x 50 cm. Andere afmetingen zijn mogelijk. De kleuren op plexiglas zijn extra intens.    

Computerkunst Hemelverven

2024

Computerkunst: Hemelverven. Gedrukt op plexiglas. Dit ontwerp is geïnspireerd op mijn schilderij: Islamitische Geometrie.  Het is een Islamitisch meetkundig motief waarop in meetkundige zin door mij  op doorgeborduuurd is. Het grootste motief verandert telkens van aanzien en speelt met de waarneming. Kijk je erop of kijk je van onderaf. NB: Er is  geen bestaande foto of afbeelding gebruikt. Dit is een eigen ontwerp.  

Computerart Rechthoek in perspectief en viervoud

2024

Computerart: Rechthoek in perspectief en viervoud. Gedrukt op plexiglas 100 x 50 cm. NB: dit kunstwerk is een eigen ontwerp en niet van internet gehaald, noch van een bestaande foto of afbeelding. Het ontwerp heeft een optische werking. De kleuren zijn extra intens.

Computerart Raakvlakken 1 [blauw/paars]

2024

Computerkunst Raakvlakken 1 [blauw/paars] eigen ontwerp. Gedrukt op plexiglas 35 x 35 cm of op geschuimd pvc  80 x 80 cm  

Computerart Raakvlakken 7 [ruit met verlooptinten]

2024

Computerkunst Raakvlakken 7  [ruit met verlooptinten]  eigen ontwerp. Gedrukt op plexiglas 35 x 35 cm of op geschuimd PVC  80 x 80 cm

Computerart Raakvlakken 2 [blauw/paars/geel]

2024

Computerkunst Raakvlakken 2  [blauw/paars/geel]  eigen ontwerp. Gedrukt op plexiglas 35 x 35 cm of  op geschuimd PVC 80 x 80 cm  

Computerkunst Achter de luiken 1

2023

Computerkunst eerste van tweeluik:  Achter de luiken 1 [Kan in opdracht gedrukt worden op geschuimd pvc in diverse maten] 

Computerkunst Achter de Luiken 1 en 2 [Tweeluik]

2023

Computerkunst Achter de Luiken 1 en 2  [Tweeluik]

Computerkunst Achter de Luiken 2

2023

Computerkunst tweede van tweeluik:  Achter de Luiken 2 [Kan in opdracht gedrukt worden op geschuimd pvc in diverse maten] 

Computerkunst: Driehoeksdruppel in Ruit met Optisch effect

2021

Computerkunst: Driehoeksdruppel in Ruit. Dit werk laat een sterk optisch effect zien als u er langer naar blijft kijken. [Kan in opdracht gedrukt worden op plexiglas of geschuimd pvc in diverse maten]

Beemster Stolpboerderij

2021

Computrkunst. Beemster Stolpboerderij. N.a.v. een bezoek van de Engels-Amerikaanse schrijver Aldous Huxley [1894-1963] aan Nederland in de jaren '20. Hij beschreef heel opmerkelijk de geometrie van het Nederlandse polderlandschap en de geometrie van de Beemster Stolpboerderijen, met als basisvorm het vierkant. Dit werk kan in opdracht gedrukt worden op geschuimd pvc. [Bij de rubriek: Grafiek en Poëzie is een gedicht bij dit werk te vinden van Michel Martinus]

Computerkunst. Geoglief in Dimensie [vierkanten in ruit nr. 6]

2021

Computerkunst. Geoglief in Dimensie  [vierkanten in ruit nr.6]  Dit werk kan in opdracht worden gedrukt op geschuimd pvc in diverse maten.

Computerkunst Geoglief [dubbele vierkanten]

2021

Geoglief [dubbele vierkanten] Dit werk kan in opdracht gedrukt worden op geschuimd pvc.

Computerkunst Stekkers 2

2020

Computerkunst Stekkers 2 . Gedrukt op geschuimd pvc van 1 cm dik.

Computerkunst Stekkers 3

2020

Computerkunst Stekkers 3. Gedrukt op geschuimd pvc van 1 cm dik

Computerkunst. Diagonale onregelmatige vijfhoek in vierkant met vierpuntige ster

2018

Computerkunst. Diagonale onregelmatige vijfhoek in vierkant met vierpuntige ster. Dit werk kan in opdracht gedrukt worden op geschuimd pvc.

Computerkunst met onregelmatige vijfhoek rondom achthoek bijvoorbeeld voor geometrisch kerkraam

2016

Computerwerk met onregelmatige vijfhoek rondom achthoek. Dit werk geeft, mede door het kleurgebruik, een extra optisch effect te zien. Als u een tijdje zonder met uw ogen te knipperen op het middenvlak blijft staren, ziet u waarschijnlijk van alles veranderen. Dit werk kan ook als ontwerp dienen voor een geometrisch glas in lood raam, bijvoorbeeld voor een kerk. Het werk kan in opdracht als een serie in verschillende kleuren worden afgedrukt. Formaat: 80/80 cm op geschuimd pvc. Prijs: € 850,00  Het is ook mogelijk om een ander formaat op te geven.

Computerkunst met vijfhoek en achthoek

2016

Computerwerk met vijfhoek en achthoek. Dit werk geeft, mede door het kleurgebruik, een extra optisch effect te zien. Als u een tijdje zonder met uw ogen te knipperen op het middenvlak blijft staren, dan ziet u waarschijnlijk van alles veranderen. Het werk kan in opdracht als een serie in verschillende kleuren worden afgedrukt. Formaat: 80/80 cm op geschuimd pvc. Prijs: € 600,00  Het is ook mogelijk om een ander formaat op te geven.

Computerart De zwanen van kasteel Groeneveld in Baarn

2016

Computer-art. De zwanen van kasteel Groeneveld in Baarn. Gedrukt op geschuimd PVC 80/80 cm. Dit werk is in opdracht te bestellen.

Computerart Balletpas: 'What is Happening'

2016

Computerart  Balletpas: 'What is Happening'. Gedrukt op geschuimd PVC. In opdracht te bestellen.  

Computerkunst. Geometrisch Figuur Uitgeklapt Vierkant

2016

Computerkunst Geometrisch Figuur. Titel: Uitgeklapt Vierkant. Gedrukt op geschuimd PVC. 

Computerkunst. Onregelmatige vijfhoek in transparant lijnenspel

2018

Computerkunst. Onregelmatige vijfhoek in transparant lijnenspel. Dit werk kan in opdracht gedrukt worden op geschuimd pvc.

Computerkunst met optisch effect 2

2014

Computerkunst met optisch effect 2. Als u een tijdje zonder met uw ogen te knipperen op het vierkante vlak in het midden blijft staren, of naar de vierpuntige stervormen waar het werk uit is opgebouwd, dan ziet u waarschijnlijk van alles veranderen. Het werk kan in opdracht als een serie in verschillende kleuren worden afgedrukt. Formaat: 80/80 cm op geschuimd pvc. Prijs: € 1150,00  Het is ook mogelijk om een ander formaat op te geven.

Computerkunst met optisch effect 1

2013

Computerkunst met optisch effect. Als u een tijdje naar het vierkante vlak in het midden blijft kijken, of naar de vierpuntige stervormen waar het werk uit is opgebouwd, dan ziet u waarschijnlijk van alles veranderen. Het werk kan in opdracht gedrukt worden op geschuimd pvc. Formaat: 80 bij 80 cm .   

Computerkunst Blokfiguur

2008

Computerkunst. Het werk is gedrukt op geschuimd pvc van 1 cm dik. Monica exposeert ook seriële printen.

Computerkunst

2008

Computerkunst.Het werk is gedrukt op geschuimd pvc van 1 cm dik

Computerkunst

2007

Computerkunst. Het werk is gedrukt op geschuimd pvc van 1 cm dik.

Computerkunst Cranes

2008

Dit werk is op de computer gemaakt en draagt als titel: Cranes. [Kraanvogels ] Op de achtergrond van dit werk zijn twee dezelfde werken in kleurpotlood van Monica verwerkt.

Monumentale toepassing van computerart.Hedendaagse Stadswal

2009

Hedendaagse Stadswal. Voorbeeld van monumentale computerart in stadsgebied. Symbolische vervanging van zandwallen door computerwand [wal] gedrukt op kunststof in  computertijdperk.

Monumentale toepassing van computerart in stadsgebied

2009

Stadsgevel. Voorbeeld van monumentale computerart in stadsgebied.

Monumentale computerart. Hedendaagse Stadswal met Poëziewand. Tekst: Michel Martinus

2010

Hedendaagse Stadswal. Voorbeeld van monumentale computerart in stadsgebied met toevoeging van poëziewand. Symbolische vervanging van zandwallen door Computerwand [wal] gedrukt op kunststof in computertijdperk. Tekst van Michel Martinus, vml. Stadsdichter Harderwijk.

Computerkunst Ode aan Andrea Mantegna en gedicht Michel Martinus

2010

'Ode aan Andrea Mantegna' wil de kunst uit de Italiaanse Renaissance en de Hedendaagse [Computer] Kunst  verenigen tot een harmonisch geheel en tegelijkertijd de dingen uit hun functie halen en in een andere context plaatsen. Het ontwerp is, om de perspectivisch verkorte afbeelding van de Dode Christus van Andrea Mantegna heen, door Monica ontworpen en vormgegeven. Michel Martinus, heeft er een gedicht bij gemaakt. [Zie volgende afbeelding] 

Gedichtenpaneel Ode aan Andrea Mantegna met gedicht van Michel Martinus

2010

Het gedichtenpaneel: 'Ode aan Andrea Mantegna' hoort bij het bovenstaande computerwerk:" Ode aan Andrea Mantegna". Geschreven door Michel Martinus, schrijver en vml. stadsdichter te Harderwijk  en gemaakt  en vormgegeven door Monica worden de panelen in combinatie geëxposeerd. De panelen zijn gedrukt op geschuimd PVC. Van de computerart en gedichten is ook een boekje gemaakt.

Computerkunst Ode aan Dali

2010

Het Computerwerk : 'Ode aan Dali' wil de dingen uit hun functie halen en in een andere context  plaatsen. Het ontwerp is, om de afbeelding van El Cristo de San Juan de la Cruz  [uit 1951]  van Salvador Dali heen,  door Monica ontworpen en vormgegeven. Michel Martinus heeft er een gedicht bij geschreven. [Zie hier voor de volgende onderstaande afbeelding] 

Gedichtenpaneel Ode aan Dali met gedicht van Michel Martinus

2010

Het gedichtenpaneel: 'Ode aan Dali' hoort bij het bovenstaande computerpaneel: " Ode aan Dali". Geschreven door Michel Martinus, schrijver en vml. stadsdichter van Harderwijk en gemaakt en vormgegeven door Monica worden de panelen in combinatie geëxposeerd. De panelen zijn gedrukt op geschuimd PVC. Van de computerkunst en gedichten is ook een boekje gemaakt.

Computerkunst Zeshoek

2011

Computerkunst getiteld Zeshoek. Het werk is in eerste instantie op milimeterpapier en aan tafel ontworpen en later met een computerprogramma uitgewerkt. Het paneel is gedrukt op geschuimd pvc van 1 cm dik. Bij dit paneel is een gedicht geschreven. Zie hiervoor onderstaande afbeelding.   

Gedichtenpaneel Zeshoek met gedicht van Michel Martinus

2011

Het gedichtenpaneel: Zeshoek hoort bij bovenstaand computerwerk "Zeshoek",  dat is gemaakt en ontworpen door Monica Maat. Het gedicht is geschreven door de schrijver en vml. stadsdichter van Harderwijk Michel Martinus en op paneel vormgegeven door Monica.De computerwerken en gedichtenpanelen worden in combinatie met elkaar geëxposeerd en zijn gedrukt op geschuimd PVC. Van de computerart en gedichten is ook een boekje gemaakt.

Hedendaagse Stadswand bij avond

2011

Ontwerp van Hedendaagse Stadswand bij avond