De hedendaagse huisaltaren zijn geïnspireerd op geometrische en optische fresco's en het houtsnij- en inlegwerk,dat te vinden is in abdijen in Toscane.Soms zijn sferen en kleuren afgeleid van oude iconen en vertaald naar deze tijd.

uit 1997 tot 2011 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Altaren in de Eusebiuskerk Arnhem

1997

Altaren in de Eusebiuskerk Arnhem

Altaren in Eusebiuskerk Arnhem

1997

Altaren in de Eusebiuskerk

Geometrische houtpanelen in de Eusebiuskerk Arnhem

1997

Geometrische houtpanelen in combinatie met huisaltaren en meubels in de Eusebiuskerk Arnhem 

Altaar met Michel Angelo-bankje in Eusbiuskerk Arnhem

1997

Huisaltaar met Michel Angelo-bankje in de Eusebiuskerk in Arnhem. Zie ook: Geometrische meubels 

Altaar van de engelen onder levenskader. [Vast expositiemateriaal]

1997

Hedendaags huisaltaar:'Engelen onder levenskader'.In oorsprong werden er in de jong christelijke kerk losstaande houten tafels gebruikt.Later komen daar altaarstukken in de vorm van schilderingen bij.

Altaar voor het bloemenoffer [Vast expositiemateriaal]

1997

Bloemenofferaltaar. Het leven vraagt niet alleen offers, maar wil ook offerandes brengen. Een betekenis welke verpakt wordt in oude rituelen of culturele handelingen om iets ten goede te  kunnen keren. Dit geometrische altaar is gebaseerd op een Islamitisch motief dat ik wilde laten aansluiten op een Gotische setting.                                  

Altaar: Jezus, Maria, Jozef en drie Koningen onder ster in Bethlehem

1997

Altaartafel en altaarstuk. Het altaarstuk is in kruisvorm uitgewerkt. De nadruk ligt op het experiment, de geometrische patronen in harmonie te brengen met de meer figuratieve verbeelding.

Altaar voor de wereld. [Vast expositiemateriaal]

1999

Altaar voor de wereld.Sommige altaren zijn in kruisvorm uitgewerkt.De nadruk ligt op het experiment geometrische patronen in harmonie te brengen met de meer figuratieve verbeelding op de altaren.

Altaar voor de zeevaart. [Vast expositiemateriaal]

2003

Monica probeert met de altaren een sfeer te scheppen die tot enige sereniteit stemt, terwijl een moderne kleur-en vormgeving is toegepast.Het geheel wordt gecombineerd met meubelen en houtpanelen.

Wandaltaar. Offer voor het varken.

2011

Wandaltaar. OFFER VOOR HET GEKETENDE VARKEN met Deens kruis en Hollands klompje. Het dier dat rücksichtslos wordt opgeofferd aan de mens t.b.v. de commercie. Het wandaltaar bestaat uit een bakje van hout en is 5 cm diep met glas er voor. Het is de bedoeling dat het wordt opgehangen maar kan ook staande worden getoond. Het object is omwikkeld met staaldraad als symbool van ketening. [In letterlijke en figuurljk zin] Het varkentje zelf heeft een stalen halsbandje omgekregen. De Hollanse export  wordt gesymboliseerd in het klompje en het kruis symboliseert de opoffering.  

Tafelaltaar. Teloorgang van een imago

2011

Tafelaltaar. Teloorgang van een imago