GRAFISCHE VORMGEVING EN POËZIE. Monica verzorgt o.a. de grafische vormgeving van affiches, boekomslagen en brochures.Tevens verzorgt zij de lay-out van gedichtenbundels. Zij is dichteres en was een aantal jaren aangesloten bij De Dijkdichters van Flevoland.

uit 2005 tot 2024 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Gedicht GAZA

2024

Beeldend kunstenaar Yvonne van Oirschot- van de Wiel woont in  Amsterdam in de Jordaan waar zij  een atelier annex winkel heeft en o.a. haar kunstwerken  toont.  Op haar site is te zien wat zij allemaal maakt en heeft zij  interessante  pagina's ingericht waar te lezen valt wat haar zoal bezig houdt.  Zo zag ik op haar pagina bij de rubriek:  2024,  bovenstaand  schilderij met als thema: oorlog. Bij  dit schilderij heb ik een gedicht geschreven.  Dit gedicht heeft Yvonne behalve op haar site nu ook  in haar etalage geplaatst waar het gelezen wordt en zelfs gefotografeerd.  WELKOM - Yvonne Van Oirschot-Van De  

Het Verliefde Wit- Gedicht uit kunstboek De Kleur Gedicht van Monica Maat, verschenen in aug. 2022

2022

Gedicht 'Het Verliefde Wit' uit het kunstboek 'De Kleur Gedicht'. Verschenen in augustus 2022. Het het eerste exemplaar wordt op 9 oktober 2022 door de Commissaris van de Koning van Flevoland in ontvangst genomen in de theaterzaal van de Kubus in Lelystad. I.s.m. Kunstuitleen Lelystad wordt een feestelijk programma rondom de uitreiking georganiseerd met o.a. speciaal gecomponeerde muziek op het werk van Monica en een geometrische animatiefilm van Monica beleeft haar premiere.      

Grafisch ontwerp Cover voor kunstboek De Kleur Gedicht

2022

Dit grafisch ontwerp is gemaakt voor de cover van mijn kunstboek 'De Kleur Gedicht'. Het kunstboek is in augustus 2022 verschenen bij uitgeverij Boekscout .

Gedicht over Geometrische Beemster Stolpboerderij van Michel Martinus bij werk van monica maat

2021

Geometrische Beemster Stoplboerderij. Michel Martinus dichter en voormalig stadsdichter van Harderwijk maakte spontaan een gedicht bij mijn werk dat ook onder de rubriek Computerkunst is te bezichtigen in maat 80 bij 80 cm. Dit werk is gemaakt n.a.v. een bezoek van de Amerikaanse schrijver Aldous Huxley, die in de jaren '20 van de vorige eeuw een bezoek bracht aan Nederland. Specifiek over zijn bezoek aan het Nederlandse polderlandschap en de Beemster stolpboerderijen schreef hij een opmerkelijke verhandeling in samenhang met Geometrie. [vormgeving gedicht monica maat]

Illustratie Omslag muziekboek met compositie van Annette Kruisbrink

2018

Illustratie. Twee geometrische werken van mijn hand op de omslag van een muziekboek van Annette Kruisbrink getiteld: Allegro Brillante. Annette Kruisbrink heeft een compositie geschreven op deze twee werken en bij mijn solo-expositie in het Stadsmuseum Harderwijk [zomer 2018] voor het eerst ten gehore gebracht samen met de Belgische Arlette Ruelens. [Anido Gitar Duo] Het boek is uitgegeven door: Les Productions d'Oz, Québec Canada. Annette Kruisbrink heeft o.a. ruim 350 composities gecomponeerd welke internationaal zijn uitgevoerd en gepubliceerd.  

Ontwerp, layout, illustraties

2017

In opdracht verzorgd. Grafisch ontwerp voor boekje inclusief ontwerp cover, layout en diverse grafische illustraties

Coverontwerp voor Kunstboek De schoonheid van Geometrie, kunst in woord en beeld

2018

Coverontwerp van Monica voor het kunstboek: 'De schoonheid van Geometrie, kunst in beeld en woord'.  Kunstboek met toelichting en afbeeldingen van geometrische werken van Monica en gedichten van Michel Martinus. Het kunstboek is vormgegeven door Monica en te verkrijgen bij uitgever Boekscout.  

GEDICHT 'Omhooggevallen' uit kunstboek De schoonheid van geometrie van Michel Martinus

2018

Uit kunstboek De Schoonheid van Geometrie van Monica Maat en Michel Martinus het Gedicht en Geometrisch werk getiteld: 'Omhooggevallen'. Het boek is uitgegeven door uitgeverij Boekscout. De grafische vormgeving en layout is door Monica verzorgd. 

Gedicht 'Piramiden in diagonaal' van Michel Martinus uit het boek: 'De schoonheid van Geometrie' van Monica Maat en Michel Martinus

2017

Gedicht en grafisch vormgeving uit het boek: 'De schoonheid van geometrie', dat in de zomer van 2018 gepresenteerd zal worden in het Stadsmuseum van Harderwijk. Het boek wordt vormgegeven door Monica. Geometrische schilderijen: 'Tweeluik Piramiden in diagonaal', van Monica Maat met gedicht van Michel Martinus, schrijver en dichter uit Harderwijk.  

Gedicht 'Optical effect in Blue' van Michel Martinus uit het boek: 'De schoonheid van Geometrie' van Monica Maat en Michel Martinus

2017

Gedicht en grafisch vormgeving uit het boek: 'De schoonheid van geometrie', dat in de zomer van 2018 gepresenteerd zal worden in het Stadsmuseum van Harderwijk. Het boek wordt vormgegeven door Monica. Geometrisch schilderij: 'Optical effect in Blue', van Monica Maat met gedicht van Michel Martinus, schrijver en dichter uit Harderwijk.

Gedicht Driehoek Verspreid van Michel Martinus

2016

Michel Martinus, dichter en voormalig stadsdichter van Harderwijk, schreef een gedicht bij mijn werk 'Driehoek verspreid', dat o.a. wordt tentoongesteld in Galerie Bos Fine Art  in Utrecht. De grafische vormgeving is van mijn hand. 

Gedicht Last Kiss van Michel Martinus in de serie Krankzinnige Liefde

2016

Gedicht: "Last Kiss"  in de serie Krankzinnige Liefde van Michel Martinus, voormalig stadsdichter van Harderwijk ©. Grafisch vormgegeven door monica maat met foto van Etruskisch graf  te zien in Guarnacci Museum in Volterra. [Toscane]   

Paasgedicht Verrijzenis van monica maat

2016

GRAFISCH VORMGEGEVEN Paasgedicht "Verrijzenis"

Beeldverhaal: Het Orakel van Parijs. Interview van Monica Maat en Job Degenaar in de Flevopost mei 2014

2014

GRAFISCH ONTWERP LOGO: Monica Maat. In verband met de presentatie van het beeldverhaal: 'Het Orakel van Parijs', van Monica Maat en Job Degenaar in het AgoraTheater in Lelystad, dat heeft plaatsgevonden op 9 mei 2014, is een interview afgenomen door de Flevopost. Dit artikel is te lezen onder de rubriek: Boekpresentatie, zie links boven op mijn site. Er is tevens een fotoreportage te zien n.a.v. deze feestelijke presentatie. 

Uitnodiging Presentatie 'Het orakel van Parijs' een beeldverhaal van Monica Maat en Job Degenaar. Agora Theater

2014

GRAFISCH ONTWERP UITNODIGING: Monica Maat. Uitnodiging i.v.m. de presentatie  van 'Het Orakel van Parijs' een beeldverhaal van Monica Maat en Job Degenaar op 9 mei 2014 in het Agora Theater in Lelystad. Het eerste exemplaar wordt door de Commissaris van de Koning de heer Leen Verbeek in ontvangst genomen.Voor meer  informatie en het programma: zie bovenstaande uitnodiging. De uitnodiging is ontworpen en grafisch vormgegeven door Monica. Het beeldverhaal, in zakboekformaat, verschijnt bij de literaire uitgeverij Liverse, in Dordrecht. Ook is er een expositie te bezichtigen met afbeeldingen van Monica uit het zakboekverhaal en wordt er een lied uitgevoerd dat door Monica is geschreven en gecomponeerd, met een arangement van Anne Graalman. De muzikanten die het lied van Monica uitvoeren zijn: Anne Graalman piano, Marijke Kienhuis en Eduard de Vries zang, Magda Brouwer accordeon en Cora van der Linde dwarsfluit.

Grafische afbeelding bij persbericht 'Het orakel van Parijs, een beeldverhaal van Monica Maat en Job Degenaar.

2014

GRAFISCH ONTWERP BIJ PERSBERICHT: Monica Maat. Ontwerp bij persbericht 'Het Orakel van Parijs'. Een presentatie van een beeldverhaal door Monica Maat en Job Degenaar. De presentatie vindt plaats op 9 mei 2014 in het Agora Theater in Lelystad. Voor meer informatie en het programma kunt u de uitnodiging, welke op een eerdere afbeelding hierboven is te vinden, aanklikken. Het beeldverhaal in zakboekformaat verschijnt bij de literaire uitgeverij Liverse uit Dordrecht.

Afbeelding bij beeldverhaal 'Het orakel van Parijs

2014

Afbeelding bij het beeldverhaal: 'Het orakel van Parijs', door Monica Maat en Job Degenaar, dat  in mei 2014 verschijnt bij uitgeverij Liverse in Dordrecht. Monica heeft voor het beeldverhaal 31 tekeningen gemaakt waar schrijver en dichter Job Degenaar tekst bij heeft geschreven. Een presentatie van het beeldverhaal vindt plaats op 9 mei 2014 in het Agora Theater in Lelystad.  

Afbeelding voor expositie bij het beeldverhaal 'Het orakel van Parijs'.

2014

Afbeelding voor de expositie: 'Het orakel van Parijs', uit het gelijknamige beeldverhaal van Monica Maat en Job Degenaar dat gepresenteerd en geëxposeerd wordt in het Agora Theater in Lelystad. Het verhaal speelt zich af in het ondergrondse metrostelsel van Parijs, waar ook het theater is te vinden. Op de afbeelding zijn enkele figuren bijeen gebracht die te vinden zijn in het ondergrondse theater en personages uit het beeldverhaal voorstellen. O.a. Black Lady is hier te zien, waarop Monica een lied heeft geschreven en gecomponeerd. Anne Graalman heeft het arrangement geschreven. De presentatie van het lied vindt plaats op 9 mei 2014 in de kleine theaterzaal. De expositie is te bezichtigen vanaf 9 tot 30 mei 2014. Adres: Agora Theater, Agorabaan 12, Lelystad.

EXPOSITIE 'Het orakel van Parijs' bij beeldverhaal 'Het orakel van Parijs', van Monica Maat en Job Degenaar

2014

GRAFISCH ONTWERP POSTER: Monica Maat. Poster voor expositie: 'Het orakel van Parijs', bij de uitgave van het gelijknamige beeldverhaal van Monica Maat en Job Degenaar. De presentatie en opening vindt plaats op 9 mei 2014 in het Agora Theater Lelystad. De poster voor de expositie is ontworpen en grafisch vormgegeven door Monica. Het beeldverhaal, in zakboekformaat, verschijnt bij de literaire uitgeverij Liverse in Dordrecht.

Epos Zondvloed in New York van Monica Maat met foto's van Marga Wiebenga in digitaal tijdschrift CUNST mei 2014

2014

GRAFISCH ONTWERP LOGO: Monica Maat. Monica heeft een Epos geschreven getiteld: Zondvloed in New York. Op verzoek van Monica heeft kunstfotografe Marga Wiebenga, gedurende 5 maanden, speciaal bij dit epos schitterende kunstfoto's gemaakt. Epos. Voor het epos : 'ZONDVLOED in NEW YORK'  van Monica Maat met kunstfoto's van Marga Wiebenga in het kunstblad CUNST [mei 2014 ] zie vanaf blz. 25 aldaar, kunt u klikken op: Direct naar het meinummer van CUNST    of  www.flevokunst.nl/sites/default/files/cunst/mei_2014.pdf  

Omroep Flevoland. Link Gewapend Kruis. Expositie Dood Spoor 5 mei 2014. Bevrijdingsdag

2014

GRAFISCHE VORMGEVING: Monica Maat. Aankondiging voor de tv uitzending: 'Binnen de Dijken', van omroep Flevoland. Een uitzending naar aanleiding van de expositie DOOD SPOOR met werken van leden van de KVF en gastkunstenaar Monica Maat met haar installatie- drieluik getiteld,' Gewapend Kruis'. TV uitzending 'Binnen de dijken': Een uitzending met diverse kunstenaars, o.a. Monica Maat  i.v.m. de expositie 'Dood Spoor', dat is uitgezonden op 5 mei 2014 door TVomroepFlevoland. U  kunt de uitzending bekijken door te klikken op:  https://www.omroepflevoland.nl/gemist/video/binnen-de-dijken-220784      

Zakboekstrip 'Het orakel van Parijs'. Fragment uit nieuwsbrief december 2013 van monica maat

2013

Zakboekstrip: 'Het orakel van Parijs'.  Fragment uit eindejaarskunstbrief december 2013. Tekst: schrijver, dichter Job Degenaar. Tekening:  Monica Maat. In dit fragment maakt u kennis met de hoofdrolspeelster uit  de strip, Sophie Natalie Lippens. 

Zakboekstrip. Fragment uit hoofdstuk 4: 'Jean-Louis'. Tekst Job Degenaar

2013

Zakboekstrip. Fragment uit  hoofdstuk 4. Schrijver en dichter Job Degenaar en Monica werken  samen aan een zakboekstrip. De werkwijze is ongebruikelijk. Eerst levert Monica de tekeningen aan, daarna schrijft Job er teksten bij. Hierbij een tipje van de sluier. Ondertussen zijn er 31 hoofdstukken in concept geschreven. Aan de afwerking en vormgeving wordt momenteel gewerkt. De strip speelt zich af in de ondergrondse van Parijs. In dit fragment wordt de rol van oom Jean-Louis op karakteristieke wijze weergegeven.        

Zakboekstrip. Fragment uit hoofdstuk 3: 'JOE'. Tekst van Job Degenaar

2013

Sinds half november 2012 werken dichter en schrijver Job Degenaar uit Lemmer en ik, op mijn voorstel, samen aan een Zakboekstrip. Oorspronkelijk werkte ik hier op mijn verzoek vanaf 2009 aan met de stadsdichter van Harderwijk Michel Martinus. Door omstandigheden moest de samenwerking - voor wat betreft dit project - met Michel Martinus beëindigen. Bovenstaand een vooruitblikje met een tekstfragment van Job Degenaar. De werkwijze is niet direct gebruikelijk, want......... eerst maak ik de tekeningen en Job schrijft daar pas later tekst bij. De strip speelt zich af in de ondergrondse van Parijs.    

Michel Martinus met gedichtencyclus:Een krankzinnige liefde

2013

GRAFISCHE VORMGEVING GEDICHT: Monica Maat. Gedicht van Michel Martinus.  Tijdens de manifestatie 'Fête de la Musique' in Ermelo trad schrijver en dichter Michel Martinus uit Harderwijk op met de prachtige gedichtencyclus: ' Een krankzinnige liefde'. Één van de gedichten wil ik u niet onthouden. Het gedicht is door mij grafisch vormgegeven met een afbeelding van Etruskische kunst                    

Gedicht bij kunstbeeld 'Grote Spant' van Rolf Captijn

2013

GRAFISCHE VORMGEVING GEDICHT: Monica Maat. In het kader van een grote tentoonstelling van de Dijkdichters samen met de Lelystadse Fotoclub heeft Dijkdichter Rolf Captijn een gedicht geschreven bij het kunstbeeld 'Grote Spant' dat te bezichtigen is in het Agoratheater in Lelystad. Het beeld is gemaakt door Willem Bouter en staat in de Kempenaar in Lelystad. De kunstfoto is van Ineke van Hoorn. Monica heeft het geheel grafisch vormgegeven. Meer over deze expositie kunt u lezen door het Blog op deze site aan te klikken. 

Kunstkaart met 'waterwerk' van Kup 11

2013

GRAFISCHE VORMGEVING en UITVOER KAART KUP 11: Monica Maat. N.a.v. de expositie van leden van het kunstenaarscollectief Kup 11, waaronder ikzelf, bij het Waterschap Zuiderzeeland in Lelystad is een kaart met 'Waterwerk' gemaakt.   Op deze kaart zijn afbeeldingen te zien van het werk van: Wil Fokke, Kitty van Dijk, Guda Boelens, Dorrith Hillenbrink, Marion Snijders-Voormolen, Anne Graalman, Marie-Thérèse van der Riet en Monica Maat   

Kunstroute 2013 Colombinehuis kindergedichtje ELFENBERICHT

2013

VORMGEVING: Monica Maat. N. a.v. de kunstroute: 'De lach van een kind'  2013 bij het Colombinehuis in Biddinghuizen is een kindergedichtje geschreven genaamd: 'Elfenbericht'. Op mijn blog is het gedichtje met grotere afbeeldingen te zien  met de namen van de kunstenaars. 

Trapsgewijs

2012

De treden in dit werk kloppen niet.  [Op de afbeelding hieronder is een rijm op dit werk te lezen van Dijkdichteres Annemarie Maasdam]

Trapsgewijs op rijm van Annemarie Maasdam

2012

GRAFISCHE VORMGEVING GEDICHT: Monica Maat. Bij mijn werk "Trapsgewijs"  [zie voorafgaand werk bovenstaand] heeft Dijkdichteres Annemarie Maasdam een grappig rijm gemaakt. 

Poster Birma Actie 2012

2012

GRAFISCHE VORMGEVING: Monica Maat. Ontwerp poster t.b.v. Birma Actie 2012 

Birma Actie. Gedicht van Thargyi Maung Zeya

2012

VORMGEVING: Monica Maat. In het kader van de Birma Actie ten behoeve van gevangen Birmese dichters worden er tijdens de Etalage Expositie van de Dijkdichters Lelystad ter gelegenheid van de Landelijke Gedichtendag 2012 tevens Birmese gedichten geëxposeerd. De organisatie van deze actie staat onder leiding van schrijversvereniging PEN, die opkomt voor de vijheid van meningsuiting.  www.pennederland.nl Tijdens de Etalage Expositie tonen 14 Dijkdichters gedichten in de etalages van 140 winkeliers.

Zakboekstrip. Mysterie in Parijs met tekst van Michel Martinus

2011

GRAFISCH ONTWERP OMSLAG: Monica Maat. Op voorstel van Monica, beeldend kunstenaar en dichteres en Michel Martinus, dichter, schrijver en vml. stadsdichter van Harderwijk, werken zij momenteel samen aan een Zakboekstrip getiteld: Mysterie in Parijs. Op deze afbeelding het ontwerp voor de omslag van het zakboekstrip van de hand van Monica. Monica heeft voor deze gelegenheid inmiddels 29 tekeningen gemaakt, waar Michel Martinus teksten en gedichten bij schrijft. 

Zakboekstrip. Hoofdstuk: Madame Noelle Noire met tekst van Michel Martinus

2011

Op voorstel van Monica, beeldend kunstenaar en  dichteres en Michel Martinus, dichter, schrijver en vml. stadsdichter van Harderwijk werken zij momenteel samen aan een zakboekstrip getiteld: MYSTERIE IN PARIJS.  Werkwijze: Monica heeft eerst de digitale tekeningen gemaakt en daarna per week verzonden naar Michel Martinus, die per afbeelding bezig is er tekst bij te schrijven. Op deze afbeelding is - als voorzetje - een klein stukje van de tekst uit het hoofdstuk: Madame Noëlle, oftewel Black Lady, te lezen bij de  tekening die Monica gemaakt heeft.  Er zijn inmiddels 29 tekeningen door Monica gemaakt voor dit project.

Poezië. Lenteverlangen. In het kader van 'Het Jaar van het Lelystadse Water' 2011

2011

GRAFISCHE VORMGEVING en FOTO GEDICHT: Monica Maat. In het kader van 'Het jaar van het Lelystadse Water' hebben 13 Dijkdichters waaronder Monica Maat watergedichten geschreven voor een Poster die door de Gemeente Lelystad is uitgegeven en in de hele stad in openbare gelegenheden wordt opgehangen. Het gedicht "Lenteverlangen' is door monica geschreven voor deze poster en speelt zich af in de Zuigerplas van Lelystad. De foto laat de Zuigerplas zien, net voordat de lente haar intrede doet. Er is  o.a. een eenzame watervogel op te zien.

Grafiek.Ontwerp Poster. De Dijkdichters Landelijke Gedichtendag 2011

2011

GRAFISCHE VORMGEVING POSTER: Monica Maat. In het kader van de Landelijke Gedichtendag 2011, hebben De Dijkdichters - een Flevolandse Dichterskring - een Etalage Expostie georganiseerd. Monica ontwierp deze Poster. Gezien de reacties, refereert de poster aan de Flevopolder. 14 dichters - waaronder monica als beeldend kunstenaaar met 12 gedichten bij kleine afbeeldingen van haar computerontwerpen -  waren in de etalages van maar liefst 130 winkeliers in Lelystad te zien en te lezen. [Zie ook de link op deze site naar de Dijkdichters onder de rubriek: interessante links]  

Grafiek. Poëzie. Saxofonie

2010

VORMGEVING: Monica Maat. O.a. in de bibliotheek van Lelystad, tijdens de Nationale Stadsdichtersdag 2010 en op de kunstmanifestatie Artifest 2011  heeft Monica het gedicht Saxofonie, van eigen hand, voorgedragen. Het gedicht is tevens door haar vormgegeven. Gepubliceerd in de bundel: Dichterbij Bekeken. DichtersGroep Woerden [DGW] en fotoclub Iris Woerden, Algemeen Dagblad, Dagblad Rijn en Gouwe. Voor meer gedichten van mijn hand kunt u de rubriek Poëzie, links bovenaaan op deze site aanklikken. 

Flevoland in Vogelvlucht

2010

In het kader van de atelierroute 2010 - een lustrumviering- met als thema: 'Polderpassie', is het werk: 'Flevoland in Vogelvlucht' speciaal gemaakt en geëxposeerd in het Centrum voor Kunst en Cultuur in Lelystad. Michel Martinus, stadsdichter van Harderwijk, schreef een gedicht bij dit werk. [Zie onderstaande afbeelding]

Grafiek. Gedicht. Flevoland in Vogelvlucht

2010

VORMGEVING: Monica Maat. In het kader van de atelierroute 2010 - een lustrumviering - is op het thema Polderpassie het schilderij 'Flevoland in Vogelvlucht' gemaakt.  [Zie voorgaande werk]. Michel Martinus, stadsdichter van Harderwijk, schreef een gedicht bij dat schilderij. Het gedicht is door Monica grafisch vormgegeven. In de tekst wordt gesproken over  g e l e e g h d. Voor degenen die het misschien even vergeten zijn: Jan Adriaanszoon Leeghwater was een waterbouwkundige. [1575-1650]  

Grafiek. Sonatine. Partituur van een Merel

2010

GRAFISCHE VORMGEVING: Monica Maat. In het najaar van 2010 hebben de Dijkdichters [een Flevolandse dichtersgroepering] zich op Artifest, een kunstmanifestatie in Lelystad gepresenteerd. Van monica's hand waren o.a. kunstkaarten en bundels met haiku's te vinden. U ziet hier een grafisch ontwerp voor de omslag van de bundel, welke door haar is ontworpen. Op de volgende afbeelding kunt u een haiku uit deze grafisch ontworpen bundel lezen.

Grafiek. Haiku. Sonatine. Partituur van een Merel

2010

VORMGEVING: Monica Maat. Partituur van een Merel is een Haiku van monica's hand uit de grafisch ontworpen bundel: SONATINE. Evenals het bovenstaande omslagontwerp van de bundel is deze haiku door haar grafisch vormgegeven.

'Rondvlucht in Kwadrant' project: Kwatrijnen en Beeldende Kunst 2010

2010

In het kader van het project: ' Kwatrijnen en Beeldende Kunst ' is het schilderij ' Rondvlucht in Kwadrant ' door monica speciaal gemaakt op een kwatrijn van Mustafa Stitou, schrijver, dichter en vml. stadsdichter van Amsterdam. [Voor kwatrijn, zie volgende afbeelding]

Grafisch ontwerp Affiche

2010

Grafische vormgeving ontwerp affiche  [2010]

Kwatrijnen en Beeldende Kunst

2010

GRAFISCHE VORMGEVING KWATRIJN: Monica Maat. Project: Kwatrijnen en Beeldende Kunst 2010 Kwatrijn van Mustafa Stitou In november 2010 is een expositie gehouden in de architecturaal bijzondere bibliotheek van Lelystad onder de noemer: Kwatrijnen en Beeldende Kunst. Het werk 'Rondvlucht in Kwadrant' [zie voorgaande afbeelding] is door monica speciaal gemaakt bij het kwatrijn: 'Lente' van Mustafa Stitou, dichter, schrijver en vml. stadsdichter van Amsterdam.Het kwatrijn is grafisch vormgegeven door monica.  

Grafische ontwerp boekomslag dichtbundel Spiegeling

2005

Grafisch ontwerp Boekomslag voor Dichtbundel [2005]