• Galerie STIJL Eefde - 'GROEPSEXPOSITIE IN STIJL' - Monica Maat

  'GROEPSEXPOSITIE IN STIJL'. De expositie is te bezichtigen in Galerie Stijl, tevens Museum, in Eefde in Gelderland. Gelegen op een prachtig plek met een bijzondere tuin/ beeldentuin /arboretum, echt de moeite waard om te bezoeken! Op deze expositie exposeer ik een gloednieuwe serie geometrische werken op plexiglas. U wordt van harte uitgenodigd om de opening op zondag 23 juni bij te wonen.
  Galerie STIJL | Museum | Beeldentuin, Zutphenseweg 132, Eefde, Nederland
  21 juni 2024 tot en met 12 augustus 2024
  Meer informatie
 • Groepsexpositie in Modelwoning [1931] Gerrit Rietveld in Utrecht. Galerie Bos Fine Art. Monica Maat

  Groepsexpositie in de Modelwoning van Gerrit Rietveld in Utrecht, beheerd door Galerie Bos Fine Art. Internationale kunstenaars [Duitsland, Griekenland, Italië, Noorwegen, Australië] en Nationale kunstenaars waaronder ikzelf nemen deel aan deze GROEPSEXPOSITIE met geometrische en minimalistische kunst. Kom gerust een kijkje nemen in de modelwoning! U bent van van harte uitgenodigd
  Galerie Bos Fine Art [Rietveld Modelwoning] , Erasmuslaan 9, Utrecht, Nederland
  12 april 2024 tot en met 28 april 2024
  Meer informatie
 • Galerie Bos Fine Art STOCKEXPOSITIE in Modelwoning [1931] van Rietveld Utrecht. Monica Maat

  Stockexpositie Galerie Bos Fine Art. Internationale kunstenaars [Duitsland, Griekenland, Italië, Noorwegen, Australië] en Nationale kunstenaars waaronder ikzelf nemen deel aan deze STOCKEXPOSITIE met geometrische en minimalistische kunst, in de Modelwoning [1931] van Gerrit Rietveld in Utrecht.
  Galerie Bos Fine Art [Modelwoning Gerrit Rietveld] , Erasmuslaan 9 , Utrecht , Nederland
  19 januari 2024 tot en met 31 maart 2024
  Meer informatie
 • Galerie Bos Fine Art '10 KUNSTENAARS EN HUN WERK IN ICONIC HOUSE VAN RIETVELD'

  Stockexpositie Galerie Bos Fine Art '10 Kunstenaars en hun Werk in Iconic House van Rietveld'. Internationale kunstenaars [Duitsland, Griekenland, Italië, Noorwegen, Australië] en Nationale kunstenaars waaronder ikzelf nemen deel aan deze expositie met geometrische en minimalistische kunst, in de Modelwoning [1931-1934] van Gerrit Rietveld in Utrecht.
  Galerie Bos Fine Art [gevestigd in Rietveld modelwoning], Erasmuslaan 9, Utrecht, Nederland
  1 december 2023 tot en met 28 januari 2024
  Meer informatie
 • Galerie Bos Fine Art STOCKEXPOSITIE [gevestigd in Rietveldpand uit 1931-1934] Utrecht. Monica Maat

  Stockexpositie in Galerie Bos Fine Art, gevestigd in Rietveldpand [uit 1931-1934] in Utrecht met geometrische en minimalistische kunst van nationale en internationale kunstenaars, waaronder ikzelf.
  Galerie Bos Fine Art Utrecht, Erasmuslaan 5, Utrecht, Nederland
  28 september 2023 tot en met 28 november 2023
  Meer informatie
 • 'De Kleur Gedicht'. Expositie Kunstuitleen Lelystad n.a.v. Kunstboek van Monica Maat

  Expositie 'De Kleur Gedicht' wordt door Kunstuitleen Lelystad georganiseerd in het gebouw de Kubus n.a.v. de presentatie van het kunstboek 'De Kleur Gedicht' van Monica Maat. Op 9 oktober zal de Commissaris van de Koning Flevoland, Leen Verbeek, het eerste exemplaar van het boek in ontvangst nemen. Rondom de presentatie wordt een feestelijk programma gepresenteerd met film en muziek.
  De Kubus, Agorabaan 3 , Lelystad, Nederland
  9 oktober 2022 tot en met 31 oktober 2022
  Meer informatie
 • Presentatie boekuitgave DE KLEUR GEDICHT door Monica Maat en Kunstuitleen Lelystad

  In samenwerking met Kunstuitleen Lelystad wordt het kunstboek 'De Kleur Gedicht' van Monica Maat in theaterzaal De Kubus in Lelystad gepresenteerd. Het eerste exemplaar wordt door de Commissaris van de Koning Flevoland in ontvangst genomen. O.a. een speciaal gecomponeerde Suite, een Geometrische film en Expo zijn onderdeel van een feestelijk programma. Iedereen is welkom. Toegang is gratis!
  De Kubus en Kunstuitleen Lelystad. Presentatie 9 oktober 2020, Agorabaan 3 , Lelystad, Nederland
  26 september 2022 tot en met 10 oktober 2022
  Meer informatie
 • Kunstboek DE KLEUR GEDICHT- kunst in beeld en gedicht van Monica Maat is verschenen

  Kunstboek 'De Kleur Gedicht' met de meest recente geometrische werken en bijpassende gedichten van Monica Maat is verschenen. Het boek is door haar op artistieke wijze vormgegeven. Monica weet in dit boek de kunst van geometrie en de kunst van het dichten prachtig te verweven. Op 9 okt. zal de Commissaris van de Koning het 1e exemplaar in ontvangst nemen. Voor programma 9 okt. zie exposities.
  Uitgeverij Boekscout , Nieuweweg 109, Soest, Nederland
  29 juli 2022 tot en met 31 december 2022
  Meer informatie
 • Museum Nagele expositie 'GEOMETRISCHE WAARNEMINGEN' Monica Maat en Henk Rusman

  Onder de titel 'Geometrische Waarnemingen' tonen Monica Maat en Henk Rusman schilderijen en beelden in Nagele in de Noordoostpolder, gebouwd volgens de principes van het nieuwe bouwen met woningen van Gerrit Rietveld, scholen van Aldo van Eyck en groenvoorzieningen van tuinarchitect Mien Ruys. Een met zorg samengestelde expositie met bijzondere geometrische combinaties.
  Museum Nagele , Ring 23 , NAGELE (Flevoland), Nederland
  2 juni 2022 tot en met 28 augustus 2022
  Meer informatie
 • Galerie Bos Fine Art Den Haag. Grote Stock Expositie. Monica Maat

  2021 wordt afgesloten en in het nieuwe jaar 2022 begonnen met een GROTE STOCK EXPOSITIE in de zalen van Galerie Bos Fine Art in Den Haag met werk van 60 nationale en internationale kunstenaars. De expositie biedt een goed inzicht van de hedendaagse facetten van geometrische - concrete en minimalistische kunst. U van harte welkom! De galerie is ook op 1e en 2e kerstdag en nieuwjaarsdag open.
  Galerie Bos Fine Art , Korte Vijverberg 2 [tegenover Mauritshuis] , Den Haag , Nederland
  9 december 2021 tot en met 16 januari 2022
  Meer informatie
 • Kunsthalle MESSMER in Riegel. 6e Internationalen André Evard- Preis. Nominatie Monica Maat

  Expositie n.a.v. de 6e Internationalen André Evard- Preis, waarvoor ik genomineerd ben, samen met andere internationale kunstenaars. De prijs is opgedragen aan de Zwitserse kunstenaar André Evard [1876-1972] een van de pioniers van de Zwitserse constructieve- concrete kunst en bedoeld voor hedendaagse kunstenaars die in de stijl van concrete kunst werken. De vernissage is op 3 dec. 2021.
  Kunsthalle MESSMER , Grossherzog-Leopold-Plarz 1, Riegel a. K., Nederland
  4 december 2021 tot en met 27 februari 2022
  Meer informatie
 • Online expositie bij Kunstcollectief INART met geometrische [concrete] kunst

  Om mijn werk samen met 3 andere kunstenaars via de Online expositie bij Kunstcollectief INART te bekijken kunt u: Online expositie - Kunstcollectief INART intypen. De INART exposities laten voornamelijk geometrische, constructivistische of minimalistische kunst zien. Kunstenaarscollectief INART wil een platvorm zijn voor kwalitatief hoogwaardig professioneel werk.
  Kunstcollectief INART online expositie, Lemsterpad 54a, Lemmer, Nederland
  27 oktober 2021 tot en met 27 januari 2022
  Meer informatie
 • 'Hommage aan de kunst en cultuur van de 20e eeuw', jubileum expositie van KUP 11

  'Hommage aan de kunst en cultuur van de 20e eeuw' is een jubileum expositie van de leden van KUP11. [Kunst Uit de Polder 2011] Er zullen diverse kunstenaars en kunststromingen uit de 20e eeuw vertegenwoordigd worden. Als gastkunstenaar en oud bestuurslid van KUP 11 neem ik deel aan deze expositie. De kunststroming uit de 20e eeuw die ik vertegenwoordig is: DE S T I J L.
  Kunstencentrum DE KUBUS , Agorabaan 3, Lelystad, Nederland
  27 oktober 2021 tot en met 20 januari 2022
  Meer informatie
 • Tour of Art Flevoland 2021 in het weekend van 2 en 3 okt. 2021

  Tour of Art Flevoland 2021. 73 deelnemende kunstenaars uit Flevoland, waaronder ikzelf, tonen hun werk op verschillende locaties in Lelystad. Voor info over de kunstenaars en de locaties zie: www.tourofartflevoland.nl. Mijn werk zal, samen met 3 andere kunstenaars, te zien zijn in Kunstencentrum De KUBUS in Lelystad.
  De Kubus , Agorabaan 3 , Lelystad, Nederland
  2 oktober 2021 tot en met 3 oktober 2021
  Meer informatie
 • Tour of Art Flevoland 2021 [Overview exhibition of participating artists] in De Kubus. Lelystad

  Tour of Art Flevoland 2021. Overview exhibition Sept 16 - Oct 6 of 73 artists from all over Flevoland, including myself, who participate in the Tour of Art Flevoland. The work of each individual artist can then be seen on 2 and 3 October at various locations in Lelystad. You can find all participating artists and locations at: www.tourofartflevoland.nl. [+ Edition booklet about 8 artists]
  Kunstencentrum De Kubus, Agorabaan 3 , Lelystad, Nederland
  16 september 2021 tot en met 6 oktober 2021
  Meer informatie
 • Galerie Bos Fine Art Groepsexpositie 'Art Stock Sales The Hague', Monica Maat

  Tijdens de groepsexpositie 'Art Stock Sales The Hague' in Galerie Bos Fine Art in den Haag is geometrisch/ minimalistisch/ concreet werk van nationale en internationale kunstenaars, waaronder ikzelf, te bezichtigen. U kunt de catalogus inkijken via de website van de galerie.
  Galerie Bos Fine Art [t.o. het Mauritshuis], Korte Vijverberg 2 , Den Haag , Nederland
  24 juni 2021 tot en met 12 juli 2021
  Meer informatie
 • Stadhuis Lelystad DE SCHOONHEID VAN GEOMETRIE Expositie van Monica Maat 7 mei - 29 juni 2021

  DE SCHOONHEID VAN GEOMETRIE met gedichten en toelichtende teksten is te bezichtigen in het Stadhuis van Lelystad en georganiseerd door Kunstuitleen Lelystad. [Aldaar te koop] De werken hebben als basis een ornamentaal karakter en zijn geïnspireerd op Egyptische en Islamitische kunst later overgenomen door de Italiaanse Renaissance. Daarnaast werkt Monica in de traditie van kunststroming De Stijl.
  Stadhuis Lelystad , Stadhuisplein 2 , Lelystad, Nederland
  7 mei 2021 tot en met 30 juni 2021
  Meer informatie
 • Galerie Bos Fine Art STOCK SALES + nieuwe catalogus 6 - 25 mei 2021 Monica Maat

  Groepsexpositie STOCK-SALES toont Geometrische en Minimalistische werken van ruim 60 nationale en internationale kunstenaars, waaronder ikzelf. Tevens komt er weer een prachtige nieuwe catalogus uit, inclusief programmaoverzicht voor 2021. U kunt de catalogus inkijken via de website van de galerie.
  Galerie Bos Fine Art [t.o. het Mauritshuis], Korte Vijverberg 2 , Den Haag , Nederland
  6 mei 2021 tot en met 25 mei 2021
  Meer informatie
 • Dichtbundel 'Poëzie uit de Salon', een verzameling van 45 dichters is verschenen! Monica Maat

  'Poëzie uit de Salon' is een verzameling gedichten en verhalen, uit het repertoire van 45 dichters, waaronder ikzelf, die optraden in “De Salon”, het open podium in Lelystad voor Musici, Dichters, Verhalenvertellers en Artiesten. De bundel is bij de officiële boekhandel te bestellen. Het ISBN nummer is 9 789462472150. Bestellen via: www.bestelmijnboek.nl kan ook. De winkelprijs is 17,90 euro.
  Uitgever: Bestel mijn boek, Phoenixstraat 66, Delft, Nederland
  5 mei 2021 tot en met 30 juli 2021
  Meer informatie
 • EXPOSITIE 'STOCK SALES' bij Galerie Bos Fine Art Den Haag [naast Mauritshuis].

  Er is weer wat leven in de kunstbrouwerij! Komt u kijken? Onder de titel 'STOCK SALES' met concrete, geometrische en minimalistische kunst van 50 gerenommeerde kunstenaars kunt u de expositie op uw gemak bekijken, de galerie heeft verschillende grote zalen, prachtig gelegen bij het Mauritshuis en het historisch centrum om eventueel ook te bezoeken. Ik neem deel aan deze expositie. Wees welkom!
  Galerie Bos Fine Art , Korte Vijverberg 2, Den Haag [next to the Mauritshuis], Nederland
  13 augustus 2020 tot en met 31 augustus 2020
  Meer informatie
 • KunstExpo Flevoland in de Bantsiliek in Bant, met 'In Woord en Beeld'

  In 2020 wordt de KunstExpo Flevoland voor de achtste keer gehouden. Hiervoor zijn 23 kunstenaars geselecteerd. U kunt mij daar vinden met geometrisch werk. Het thema van deze editie is: In Woord en Beeld. Er wordt een verscheidenheid aan werk geëxposeerd zoals: schilderijen, keramiek, glaskunst, textielvormen en sieraden. Wees van harte welkom! Entree € 5,00 p.p. inclusief 1 gratis koffie/ thee.
  de Bantsiliek, Zuidwend 2, Bant, Nederland
  18 januari 2020 tot en met 19 januari 2020
  Meer informatie
 • Galerie Bos Fine Art 'GRANDE FINALE' Stockexpositie 12 dec. 2019 - 5 jan. 2020 Den Haag.

  Grande Finale, stock expositie. Galerie Bos Fine Art in Den Haag presenteert werk van 80 nationale en internationale kunstenaars, waaronder ikzelf, met geometrisch en minimalistisch werk. Op zondag 15 december 2019 is er een Kerstborrel. U bent van harte uitgenodigd!
  Galerie Bos Fine Art, Korte Vijverberg 2 [Tegenover het Mauritshuis], Den Haag , Nederland
  12 december 2019 tot en met 6 januari 2020
  Meer informatie
 • Tiny's Galerie Lelystad

  Woensdag 11 december 2019 heb ik de eer om op Tiny's galerie te passen. De Galeriehoudster Tiny de Bruin presenteert haar Galerie namelijk op de Masters of LXRY Beurs in de Amsterdamse Rai. Naast een verscheidenheid aan kunstwerken is op wo. 11 december ook werk van mij te zien. Kom gezellig even langs, dan ben ik er ook! De geometrische werken blijven overigens nog t/m dinsdag 17 dec. te zien.
  Tiny's Galerie Lelystad, Kroonpassage 10, Lelystad, Nederland
  11 december 2019 tot en met 17 december 2019
  Meer informatie
 • Galerie Bos Fine Art. KUNSTFILM 'De Schoonheid van Geometrie', tijdens Expo 8-22 september 2019

  Vertoning KUNSTFILM tijdens feestelijke opening van de expositie: Exhibition Untitled TZT 040 van Monica Maat, van 5-22 sept. 2019. Opening EXPOSITIE en vertoning KUNSTFILM: zo. 8 sept. 2019 om 17.00 uur. Tevens is er een optreden van The Anido Guitar Duo. Iedereen is welkom om de film te bekijken!
  Galerie Bos Fine Art, Korte Vijverberg 2 [tegenover Mauritshuis], Den Haag , Nederland
  8 september 2019 tot en met 22 september 2019
  Meer informatie
 • Galerie Bos Fine Art. Exhibition Untitled TZT 040 + GEO Kunstfilm

  Solo expositie met geometrische werk van monica maat en de vertoning van haar korte geometrische film getiteld: De Schoonheid van Geometrie. Daarnaast treedt ‘The Anido Guitar Duo' [Annette Kruisbrink en Arlette Ruelens] op met een speciale compositie van componiste Annette Kruisbrink op twee geometrische schilderijen van Monica Maat. Opening zo. 8 sept. om 17.00 uur. Wees welkom!
  Galerie Bos Fine Art, Korte Vijverberg 2, Den Haag [tegenover Mauritshuis], Nederland
  5 september 2019 tot en met 22 september 2019
  Meer informatie
 • Kunsthalle MESSMER in Riegel. 5e Internationalen André Evard- Preis. Nominatie Monica Maat

  Expositie n.a.v. de 5e Internationalen André Evard- Preis, waarvoor ik genomineerd ben, samen met andere internationale kunstenaars. De prijs is opgedragen aan de Zwitserse kunstenaar André Evard [1876-1972] een van de pioniers van de Zwitserse constructieve- concrete kunst en bedoeld voor hedendaagse kunstenaars die in de stijl van concrete kunst werken. De opening is op 2 november 2018.
  Kunsthalle Messmer, Grossherzog-Leopold-Plarz 1, Riegel a. K., Duitsland
  2 november 2018 tot en met 18 februari 2019
  Meer informatie
 • Monica Maat Kunstboek 'De schoonheid van Geometrie' aangevuld met gedichten van Michel Martinus

  Kunstboek 'De schoonheid van Geometrie' van Monica Maat over geometrie en haar werk, met gedichten van Michel Martinus is verschenen. [Lay-out van Monica] De officiële presentatie vindt plaats op 8 juli in het Stadsmuseum van Harderwijk gelijktijdig met een EXPOSITIE en de presentatie van haar KUNSTFILM over en met geometrie. Het boek is verkrijgbaar in de MUSEUMWINKEL.
  Stadsmuseum Harderwijk, Donkerstraat 4, Harderwijk, Nederland
  8 juli 2018 tot en met 2 september 2018
  Meer informatie
 • STADSMUSEUM HARDERWIJK Expositie 'De Schoonheid van Geometrie' van Monica Maat

  'De Schoonheid van Geometrie'. Een expositie, een kunstboek en een kunstfilm van Monica Maat. Tijdens de opening van de expositie op 8 juli 2018 vindt ook de presentatie van haar kunstboek en de presentatie van haar kunstfilm plaats. Daarnaast is er een feestelijk programma samengesteld en wordt een speciale muzikale compositie op haar werk ten gehore gebracht. T/m 2 sept. Iedereen is welkom!
  Stadsmuseum Harderwijk, Donkerstraat 4 , Harderwijk, Nederland
  8 juli 2018 tot en met 2 september 2018
  Meer informatie
 • Monica Maat Kunstfilm 'De Schoonheid van Geometrie' gaat in première.

  Première van de Kunstfilm: 'De Schoonheid van Geometrie', gemaakt in opdracht van Monica Maat. Een film die niet over haarzelf of haar werkwijze gaat, maar over geometrie aan de hand van haar geometrisch schilderijen. Tegelijkertijd is een Expositie te bezichtigen en wordt een Kunstboek gepresenteerd van haar geometrische werken. De KUNSTFILM is doorlopend te zien in het Stadmuseum.
  Stadsmuseum Harderwijk, Donkerstraat 4, Harderwijk, Nederland
  8 juli 2018 tot en met 2 september 2018
  Meer informatie
 • Monica Maat. Kunstboek 'DE SCHOONHEID VAN GEOMETRIE is verschenen!

  Kunstboek "De schoonheid van Geometrie" met geometrisch werk van Monica Maat is bij uitgeverij Boekscout verschenen. Het boek is door Monica op artistieke wijze vormgegeven dat past bij de uiterlijke kenmerken van De Stijl en bevat een toelichting over haar werk. Dichter Michel Martinus schreef er op haar verzoek 22 'geometrische' gedichten bij. Het boek is te bestellen bij Uitgeverij Boekscout.
  Uitgever Boekscout, Nieuweweg 109, Soest , Nederland
  30 maart 2018 tot en met 31 mei 2021
  Meer informatie
 • Tour of Art Flevoland 2017

  Tour of Art Flevoland 2017. Alle 59 deelnemende kunstenaars uit Flevoland, waaronder ikzelf, tonen hun werk op verschillende locaties in Lelystad. Voor info over de kunstenaars en de locaties zie: www.tourofartflevoland.nl. Mijn werk zal, samen met 3 andere kunstenaars, te zien zijn in Golf Event Center Lelystad.
  Golf Event Center Lelystad, Parlaan 2A, Lelystad, Nederland
  7 oktober 2017 tot en met 8 oktober 2017
  Meer informatie
 • 100 jaar DE STIJL 2017 Stichting VIERPLUS presenteert ESSENTIE in Kunsthal 45 Den Helder

  Expositie: ESSENTIE, 100 jaar DE STIJL 2017. DEN HELDER [Klik op afbeelding] In 2017 is het 100 jaar gelden dat Theo van Doesburg DE STIJL oprichtte. Dit wordt door heel Nederland gevierd. Stichting VIERPLUS organiseert in dat kader 3 tentoonstellingen in de abstract/geometrische traditie. Ik neem deel aan deze tentoonstelling. [Zie ook expo Utrecht en Heusden Vesting ]
  Kunsthal 45, Koningstraat 43-45, Den Helder, Nederland
  6 oktober 2017 tot en met 4 december 2017
  Meer informatie
 • Tour of Art Flevoland 2017. Overzichtsexpositie in De Kubus Lelystad.

  Tour of Art Flevoland 2017. Overzichtsexpositie met deelnemende kunstenaars, waaronder ikzelf, aan de Tour of Art Flevoland 2017 op 7 en 8 oktober. U vindt alle deelnemende kunstenaars ook op: www.tourofartflevoland.nl. Officiële opening: 21 september 2017. Inloop vanaf 19.30 uur. Tel. De Kubus: 0320- 221524
  De Kubus, Agorabaan 3, Lelystad, Nederland
  21 september 2017 tot en met 12 oktober 2017
  Meer informatie
 • Expositie Galerie Plein 201. Geometrie op doek en Mathemathiek op papier

  Tentoonstelling Galerij Plein 201. Geometrie op doek en Wiskunde op papier. Eerste tentoonstelling onder de titel: 'Wiskunde in kleurpotlood'. Tweede tentoonstelling onder de titel: 'De schoonheid van geometrie', in het kader van 100 jaar 'De Stijl'
  Galerie: Plein 201, gebouw Hanzeborg, Koningsbergenstraat 201A, Lelystad, Nederland
  11 september 2017 tot en met 28 mei 2018
  Meer informatie
 • 100 jaar DE STIJL 2017 Stichting VIERPLUS presenteert ESSENTIE in Nautisch centrum Heusden Vesting

  Expositie: ESSENTIE, 100 jaar DE STIJL 2017. HEUSDEN Vesting. In 2017 is het 100 jaar gelden dat Theo van Doesburg DE STIJL oprichtte. Dit wordt door heel Nederland gevierd. Stichting VIERPLUS organiseert in dat kader 3 tentoonstellingen in de abstract/geometrische traditie. Ik neem deel aan deze tentoonstellingen, samen met ruim 60 andere kunstenaars uit binnen- en buitenland. Wees welkom!
  Timmerhal, Nautisch Centrum Heusden, Scheepswerf 1, Heusden Vesting, Nederland
  28 juni 2017 tot en met 2 juli 2017
  Meer informatie
 • 'Plein 201' Hanzeborg Lelystad. Expositie: 'Mathematiek in Kleurpotlood' en 'Stad en Land'

  Expositie: 'Mathematiek in Kleurpotlood', van Monica Maat, [klik op afbeelding] en fotowerken: 'Stad en Land', van fotografe Marga Wiebenga. Vanaf 5 april 2017 t/m april 2018.
  'Plein 201' in de Hanzeborg, Koningsbergenstraat 201A , Lelystad, Nederland
  5 april 2017 tot en met 11 september 2017
  Meer informatie
 • 100 jaar DE STIJL 2017 Stichting VIERPLUS presenteert ESSENTIE in Nicolaïkerk Utrecht

  Expositie: ESSENTIE, 100 jaar DE STIJL 2017. [Klik op afbeelding] In 2017 is het 100 jaar gelden dat Theo van Doesburg DE STIJL oprichtte. Dit wordt door heel Nederland gevierd. Stichting VIERPLUS organiseert in dat kader een tentoonstellig in de abstract/geometrische traditie. Ik neem deel aan deze tentoonstelling. [60 kunstenaars uit binnen- en buitenland] Opening: wo. 8 mrt. 16.00 uur. Welkom!
  Nicolaïkerk, Nicolaaskerkhof 9, Utrecht. Entree Nicolaïkerk, € 7,00 inclusief catalogus, de Nicolaïkerk Utrecht is gelegen naast het Centraal Museum, Utrecht, Nederland
  8 maart 2017 tot en met 12 maart 2017
  Meer informatie
 • Galerie BOS FINE ART GEOMETRIE VAN MONICA MAAT

  Geometrische kunst Monica Maat [klik op afbeelding]
  Galerie BOS FINE ART , Nachtegaalstraat 3, Utrecht, Nederland
  10 december 2016 tot en met 14 januari 2017
  Meer informatie
 • TOUR OF ART Flevoland 2016 1 en 2 oktober op Locatie

  Tour of Art Flevoland 2016. Alle deelnemende kunstenaars uit Flevoland, waaronder ikzelf, tonen hun werk op verschillende locaties in Lelystad. Voor info over de kunstenaars en de locaties zie: www.tourofartflevoland.nl. Mijn werk zal, samen met 2 andere kunstenaars, te zien zijn in theater Posa in Lelystad
  Theater Posa, Kempenaar 01-10, Lelystad, Nederland
  1 oktober 2016 tot en met 2 oktober 2016
  Meer informatie
 • Deelnemersexpositie TOUR OF ART Flevoland 2016 in De Kubus. 5 sept.- 6 okt. 2016

  Participant exhibition with works by all artists, including myself, who participate in the Tour of Art Flevoland 2016 on October 1 and 2. Based on the exhibited works, you can determine which artists you want to visit on location on October 1 and 2. You can also find all participating artists at: www.tourofartflevoland.nl
  Deelnemersexpositie Tour of Art Flevoland 2016, Kunstencentrum De Kubus, Lelystad, Nederland
  5 september 2016 tot en met 6 oktober 2016
  Meer informatie
 • Expositie 'Zicht op Nieuws'. Flevomeer Bibliotheek Lelystad, vanaf 9 augustus t/m 30 sept. 2016

  Op het thema: 'Zicht op Nieuws' is een expositie van KUP 11 te bezichtigen in de Bibliotheek van Lelystad. Ik neem daar ook aan deel. Eerder is deze expositie bij Omroep Flevoland te zien geweest.
  Flevomeer Bibliotheek Lelystad, De Promesse 4, Lelystad, Nederland
  9 augustus 2016 tot en met 30 september 2016
  Meer informatie
 • 'ZWERFVUIL VASTGELEGD' exposite in theater POSA in Lelystad. 24 april-20mei 2016

  Op het thema zwerfvuil is een expositie van KUP 11 te bezichtigen in theater POSA onder de noemer: ZWERFVUIL VASTGELEGD. Ik neem daar ook aan deel. De opening van deze Expositie vindt plaatst op zond. 24 april 2016. Er is een speciaal programma samengesteld met o.a. Willem Vos, Dijkdichter Floor Koedam en pianist Guido Meisner. U bent van harte welkom om de opening bij te wonen.
  Theater POSA, Kempenaar 01-10, Lelystad, Nederland
  24 april 2016 tot en met 20 mei 2016
  Meer informatie
 • Expositie Le Passage De schoonheid van Geometrie en EXPO Zicht op Nieuws bij Omroep Flevoland

  De schoonheid van Geometrie in Le Passage, Agorahof 40 Lelystad. NOV./DEC./2015 JAN. 2016 en Expositie 'Zicht op Nieuws' bij Omroep Flevoland Lelystad Larserpoort 40 Lelystad. NOV./DEC./2015
  Le Passage, Agorahof 29-27, Lelystad, Nederland
  2 november 2015 tot en met 30 januari 2016
  Meer informatie
 • 'Zicht op Nieuws' Expositie bij Omroep Flevoland 9 okt. 2015 - 4 jan. 2016

  Zicht Op Nieuws. Expositie van KUP 11, waaronder Monica Maat. Onderwerpen voor ’Zicht op Nieuws’ zijn voor deze gelegenheid uitgezocht op de website van Omroep Flevoland. Naar aanleiding daarvan zijn schilderijen gemaakt. Via een QR code is het betreffende nieuwsbericht op de site van Omroep Flevoland te vinden. Opening: 9 oktober 16.30 - 18.30 uur door Felix Guerain. Wees welkom!
  Omroep Flevoland, Larserpoortweg 40, Lelystad, Nederland
  9 oktober 2015 tot en met 4 januari 2016
  Meer informatie
 • DE VERBEELDING expositie Tiny Galery Lelystad 20 juni/20 sept. 2015

  Expositie De VERBEELDING in Tiny's Galery met werk van KUP 11, waaronder werk van Monica Maat. De expositie wordt geopend door wethouder Janneke Sparreboom op 20 juni 16.00 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd!
  Tiny's Galery, Stationsplein 186, Lelystad, Nederland
  20 juni 2015 tot en met 20 september 2015
  Meer informatie
 • Expositie GEWONNEN en ONTGONNEN van KUP 11 en CKC. 1 t/m 23 nov.2014. Galerie Loods 32 Lelystad

  Gezamenlijke expositie van Kup 11, waaronder ikzelf, en het Coevorder Kunstcollctief [CKC] op het thema: Gewonnen en Ontgonnen.Twee provincies, twee gemeenten, hoe zien de kunstenaars hun plekje. Het water en de klei van Flevoland en het Drentse zand en veen. Er worden ook twee themamiddagen georganiseerd op 8 en 23 nov. Klik voor meer info op mijn blog. [Ietsje scrollen s.v.p.]
  Galerie Loods 32, Zeilweg 32, Lelystad, Nederland
  1 november 2014 tot en met 23 november 2014
  Meer informatie
 • Expositie Kleurrijk KUP 11 [schilderijen van Kunst Uit de Polder] in Flevomeerbibliotheek Lelystad

  Expositie van het Kunstenaarscollectief KUP 11[Kunst Uit de Polder 2011] waaronder ikzelf, onder de titel: 'KLEURRIJK KUP 11' met schilderijen.
  Flevomeer Bibliotheek Lelystad, De Promesse 4, Lelystad, Nederland
  29 oktober 2014 tot en met 15 december 2014
  Meer informatie
 • Presentatie beeldverhaal 'Het Orakel van Parijs' van Monica Maat en Job Degenaar in Agora Theater

  VOORAANKONDIGING. Presentatie van het beeldverhaal: HET ORAKEL VAN PARIJS van Monica Maat en Job Degenaar. 9 mei 2014 in het Agora Theater Lelystad. Aanvang 16.00 uur- tot 18.00 uur. Het eerste exemplaar wordt in ontvangst genomen door de Commisaris van de Koning van Provincie Flevoland, de heer Leen Verbeek. Gastheer: Jan Gras, directeur Agora theater. Programma: klik s.v.p. op de afbeelding.
  Agora Theater Lelystad. NB: Presentatie op 9 mei !, Agorabaan 12, Lelystad, Nederland
  9 mei 2014 tot en met 9 mei 2014
  Meer informatie
 • Zakboekbeeldverhaal HET ORAKEL VAN PARIJS Monica Maat Job Degenaar

  Uitgave Beeldverhaal: "Het Orakel van Parijs", van Monica Maat en Job Degenaar. Te bestellen bij uitgeverij: Liverse Dordrecht. www.liverse.nl
  Uitgeverij Liverse Dordrecht, Selma Lagerlöf-erf 8, Dordrecht, Nederland
  9 mei 2014 tot en met 30 december 2015
  Meer informatie
 • Expositie 'DOOD SPOOR' in galerie Loods 32 Lelystad. 3 t/m 11 mei 2014

  'Dood Spoor", een expositie in samenwerking met de Kunstenaars Vereniging Flevoland [KVF]. Rondom het weekend van dodenherdenking en bevrijding zullen kunstenaars, waaronder ikzelf, u meenemen in de visualisatie van dit thema. Opening: zaterdag 3 mei 2014 om 16.00 uur. Voor meer info: klik op de afbeelding.
  Galerie Loods 32. Opening zat. 3 mei, 16.00 uur, Zeilweg 32, Lelystad, Nederland
  3 mei 2014 tot en met 11 mei 2014
  Meer informatie
 • Presentatie beeldverhaal 'Het Orakel van Parijs' van Monica Maat en Job Degenaar met expositie

  Presentatie 'Het Orakel van Parijs', een beeldverhaal van Monica Maat en Job Degenaar, met een uitvoering van een door Monica geschreven en gecomponeerd lied. Arrangement: Anne Graalman. Ontvangst 1e exemplaar door de Hr. Leen Verbeek, Commissaris van de Koning van Flevoland. Gastheer:Jan Gras, direceur van het Theater. Uitgeverij: Liverse Dordrecht. Tevens is er een expositie van Monica Maat.
  Presentatie in Agora Theater Lelystad op 9 mei 2014, Agorabaan 12, Lelystad, Nederland
  25 april 2014 tot en met 20 augustus 2014
  Meer informatie
 • Expositie 'Gewonnen en Ontgonnen' van het Coevorder Kunst Collectief en Kup 11. april/ mei 2014

  Expositie 'Gewonnen en Ontgonnen' is een gezamenlijke expositie van het Coevorder Kunstenaars Collectief [CKC] en Kup 11 [Kunst Uit de Polder 2011] uit Flevoland, waaronder ikzelf. Het thema voor het CKC is zand en veen en voor Kup 11 water en klei. Opening: 5 april 2014 om 14.00 door Dorrith Hillenbrink, lid van KUP 11. Voor uitnodiging: klik op afbeelding.
  Galerie Kunst op 5 Coevorden. Opening zat. 5 april, 14.00 uur, Sallandsestraat 5, Coevorden, Nederland
  5 april 2014 tot en met 30 mei 2014
  Meer informatie
 • Bantsiliek in Bant Kunstbeurs januari 2014

  Het kunstenaarscollectief Kup 11, waaronder ikzelf, staat op de drukbezochte Flevolandse kunstbeurs in de Bantsiliek in Bant. Een lustrumviering omdat de kunstbeurs voor de 5e keer gehouden wordt op 18 en 19 januari van 11.00-17.00 uur. Kom een bezoekje brengen, in de Bantsiliek is het altijd warm en gezellig!
  Bantsiliek, Zuidwend 2, Bant, Nederland
  18 januari 2014 tot en met 19 januari 2014
  Meer informatie
 • Expostie: KAALSLAG in de kunst en cultuur. 'De Kunstenaar houdt ermee op'

  Onder het motto: KAALSLAG IN DE KUNST EN CULTUUR, 'De kunstenaar houdt ermee op', houdt KUP 11 een ludieke expositie n.a.v. de huidige kaalslag in kunst en cultuur. Of de kunstenaar daadwerkelijk is opgehouden? Tja.... Namens KUP 11, Monica Maat, Wil Fokke, Kitty van Dijk, Guda Boelens, Dorrith Hillenbrink , Marion Snijders, Marie-Thérèse van der Riet, Anne Graalman.
  De NIEUWE BIBLIOTHEEK ALMERE, Stadhuisplein 101, Almere Stad, Nederland
  4 september 2013 tot en met 28 oktober 2013
  Meer informatie
 • PLEIN 201 LELYSTAD

  Leden van KUP 11 en beeldend kunstenaar Peter Koelman exposeren in Plein 201 in het gebouw de Hanzeborg van 9 juni tot oktber 2013. Opening: zondag 9 juni van 13.30-16.30 met concert en looproute. Iedereen is welkom! Leden van KUP 11: Monica Maat, Wil Fokke, Kitty van Dijk,Guda Boelens, Dorrith Hillenbrink, Marion Snijders, Anne Graalman, Marie Thérése van der Riet. [Bewerking vignet: m.maat]
  Plein 201 [in gebouw de Hanzeborg], Koningsbergenstraat 201, Lelystad, Nederland
  9 juni 2013 tot en met 13 oktober 2013
  Meer informatie
 • Waterschap Zuiderzeeland Lelystad. Expositie Waterwerk mei-sept. 2013

  De leden van het kunstenaarscollectief Kup 11, waaronder ikzelf, exposeren met 'waterwerken' in het gebouw van Waterschap Zuiderzeeland. Dijkgraaf Henk Tiesinga opent de expositie op 31 mei om 14.00 uur. Dichter Floor Koedam draagt 'watergedichten' voor en Kitty van Dijk vertelt iets over KUP 11. Het Waterschap toont hiermee voor de eerste maal een expositie van beeldend kunstenaars! Welkom!
  Waterschap Zuiderzeeland, Lindelaan 20, Lelystad, Nederland
  31 mei 2013 tot en met 1 september 2013
  Meer informatie
 • Kunstroute Colombinehuis Biddinghuizen 2013

  Kunst-slingerroute rondom het Colombinehuis onder het motto: 'De lach van een kind', met bijzondere en komische buitenobjecten op het thema: ''Bewogen beweging '. 27 kunstenaars uit het hele land en leden van Kup 11 waaronder ikzelf nemen aan deze route deel. Opening: 21 april door burgemeester Aat de Jonge uit Dronten, om 11.00 uur. Zin in 1,5 km slingerplezier? Kom gerust een kijkje nemen!
  Colombinehuis Flevoland, Spijkweg 38, Biddinghuizen, Nederland
  21 april 2013 tot en met 1 november 2013
  Meer informatie
 • Radio Lelystad SMOOTH JAZZ 11 februari 2013. GAAT WEGENS ZIEKTE PRESENTATIE NIET DOOR!

  GAAT WEGENS ZIEKTE van PRESENTATRICE NIET DOOR!! Op 11 februari 2013 in de ether het programma SMOOTH JAZZ te beluisteren op Radio Lelystad. Presentatie: Ana Paula van Son. Gedichten: Monica Maat. Te beluisteren van 20.00 tot 22.00 uur op Radio Lelystad 90.3 FM en op www.radiolelystad.nl
  Radio Lelystad, Studio Radio Lelystad, Lelystad, Nederland
  11 februari 2013 tot en met 11 februari 2013
  Meer informatie
 • Landelijke Gedichtendag 2013 Flevomeerbibliotheek Lelystad.

  In het kader van de Landelijke Gedichtendag 2013 worden op 31 januari door diverse dichters, waaronder ik, gedichten voorgedragen op het thema muziek. Organisatie: Flevomeerbibliotheek Lelystad. Plaats: Leescafe van de Bibliotheek. De avond is vrij toegankelijk en begint om 19.30 uur tot 21.30 uur. Voor meer info over de deelnemerswedstrijd zie mijn Blog op deze site.
  Leescafe van de Flevomeerbibliotheek in Lelystad, De Promesse 4, Lelystad, Nederland
  31 januari 2013 tot en met 31 januari 2013
  Meer informatie
 • ETALAGE-ACTIE DIJKDICHTERS Lelystad Landelijke Gedichtendag

  In verband met de Landelijke Gedichtendag 2013 tonen 12 Dijkdichters uit Flevoland traditiegetrouw gedichten in de etalages van vele winkeliers in Lelystad. In totaal leveren de Dijkdichters hiervoor 450 gedichten. Van mijn hand zijn 16 gedichten met computerart te zien.
  Lelystad winkelcentra, Winkelcentra: Gordiaan, Lelycentre, Palazzo, Botter en Kempenaar in Lelystad, Lelystad, Nederland
  25 januari 2013 tot en met 7 februari 2013
  Meer informatie
 • COLOMBINEHUIS Biddinghuizen Expositie: KLEURRIJK KIND

  Expositie KLEURRIJK KIND van KUP11. Het Colombinehuis is een vakantie verblijf voor ouders met kinderen die om medische redenen niet op vakantie kunnen. Opening: Mary van Veen. Floor Koedam dichter voor de Krant van Flevoland draagt voor bij enkele van de werken. Kunstenaars: Wil Fokke, Marion Snijders, Kitty van Dijk, Annette Sieger, Guda Boelens, Dorrith Hillenbrink, Anne Graalman, Monica Maat
  Colombinehuis. De expo is verlengd t/m 31 jan. 2013, Spijkweg 38, Biddinghuizen, Nederland
  20 oktober 2012 tot en met 29 januari 2013
  Meer informatie
 • ATELIERROUTE LELYSTAD 2012

  49 kunstenaars, waaronder ikzelf. stellen hun atelier open op zat.en zond.6 en 7 oktober van 12.00 - 18.00 uur. In Kunstcentrum De KUBUS is een expositie ingericht met werk van alle kunstenaars die meedoen, zodat u alvast kunt bekijken welke ateliers u wilt bezoeken. Op de website www.atelierroute.nl kunt u uw stem uitbrengen op de kunstenaar die volgens u de prijswinnaar zou moeten zijn.
  Atelierroute 2012 Lelystad, Kofschip 12, Lelystad, Nederland
  6 oktober 2012 tot en met 7 oktober 2012
  Meer informatie
 • ZICHT OP LELYSTAD

  'Zicht op Lelystad' wil de ideeën van verschillende kunstenaars, waaronder ikzelf, op Lelystad tonen. Wat zijn de invalshoeken, de verdiepingen van heden, historie of toekomst die worden weergegeven? U kunt het zien in galerie Loods 32. Kunstenaars: Melle Smets uit Rotterdam, Sonja Rosing, Marisja van Weegberg, Lennard Kok, Peter Koelman, Saskia Burleson, Dorian Koelmans, Monica Maat.
  Loods 32. Opening: zat. 29 september 16.00 uur. Iedereen is welkom!, Zeilweg 32, Lelystad, Nederland
  29 september 2012 tot en met 27 oktober 2012
  Meer informatie
 • DEELNEMERSEXPOSITIE ATELIERROUTE Lelystad

  49 kunstenaars nemen deel aan de Atelierroute Lelystad. Op de overzichtsexpositie in DE KUBUS kunt u de werken van alle kunstenaars bekijken die op 6 en 7 oktober hun atelier openstellen. De feestelijke opening vindt plaats op zat.15 sept.om 16.30 uur in De Kubus. Iedereen is van harte welkom!
  Centum voor kunst en cultuur DE KUBUS, Agorabaan 3, De opening vindt plaats op zat. 15 september om 16.30 uur in De Kubus in Lelystad., Nederland
  10 september 2012 tot en met 12 oktober 2012
  Meer informatie
 • BIBLIOTHEEK DRONTEN in Theater De Meerpaal

  Kunst uit de Polder, KUP 11, exposeert divers werk in de Bibliothheek van Dronten, gevestigd in het gebouw van theater De Meerpaal. De werken zijn geballoteerd door de Kunstraad Dronten. Open: ma.di.wo.en vrijd. 10.00 -17.00 uur. Donderdag gesloten. Zat. 10.00- 15.00uur. Exposanten ditmaal: Monica Maat, Guda Boelens, Kitty van Dijk, Marion Snijders, Wil Fokke, Annette Sieger en Dorrith Hillenbrink
  Bibliotheek Dronten in Theater De Meerpaal, De Rede 80-82, Dronten, Nederland
  7 september 2012 tot en met 2 november 2012
  Meer informatie
 • HIVA Oa ART GALLERY 2012 met Werken op Zuiderzeemuseum

  Evenals vorig jaar exposeert het kunstenaarscollectief KUP 11 met kunstwerken op een thema in Hiva Oa Art Galley in Lelystad. Deze keer is het thema: Zuidermuseum te Enkhuizen en de kunstenaars zijn ditmaal: Monica Maat, Kitty van Dijk, Wil Fokke, Annette Sieger, Guda Boelens, Charlotte Bakker, Marion Snijders en Dorrith Hillenbrink. Galeriehouder: Remco van Zwol. Tel: 06- 537 05 796
  Hiva Oa Art Gallery, Lelybaan 52, Lelystad, Nederland
  5 juli 2012 tot en met 28 juli 2012
  Meer informatie
 • DE SCHOONHEID VAN GEOMETRIE

  Solo Expositie: 'DE SCHOONHEID VAN GEOMETRIE'. Galeriehouder en Kunsthistoricus Sjoerd van der Veen houdt een inleiding over 'De schoonheid van Geometrie'. Meta Jacobs, wethouder in Lelystad, opent op verzoek van Monica de expositie. Martin Weber, musicus en componist, speelt een compositie die hij voor deze gelegenheid speciaal op het werk van Monica heeft gemaakt. Zang: Ankie Caspers
  Kunsthuis Calliope, Kofschip 12, Lelystad, Nederland
  7 mei 2012 tot en met 27 mei 2012
  Meer informatie
 • DE KUNSTENAAR HOUDT ERMEE OP

  Expositie i.v.m. kaalslag in kunst en cultuur. Motto: 'DE KUNSTENAAR HOUDT ERMEE OP', door kunstenaarscollectief KUP 11, waaronder initiator Monica Maat. Opening: zondag 15 april 16.00 uur door Akke Wiersma, directeur kunstencentrum DE KUBUS Lelystad op verzoek van Kup 11. Expo van: Wil Fokke, Kitty van Dijk, Annette Sieger, Charlotte Bakker, Guda Boelens, Dorrith Hillenbrink en Marion Snijders.
  Kunsthuis Calliope, Kofschip 12, LELYSTAD, Nederland
  15 april 2012 tot en met 30 april 2012
  Meer informatie
 • STORM GALERIE MONICA MAAT

  Opening expositie in STORM Galerie op 16 maart vanaf 19.00 - tot 22.00 uur. Met: Monica Maat, Peter Klashorst, Theo Schouten, Anneke Janszen, Hella Maas, Edith Otten, Maarten Wijnaendts van Resandt, Noor Sickens de Wal, Martine Mulder. Op persoonlijke uitnodiging van Monica treden op: Lineke la Faille, dichteres en actrice, Machiel Scholder, jazztrompettist en Frank Paavo, saxofonist.
  STORM GALERIE, Van Baerlestraat, Amsterdam, Nederland
  16 maart 2012 tot en met 29 april 2012
  Meer informatie
 • STORM GALERIE Monica Maat met: DE SCHOONHEID VAN GEOMETRIE

  Het werk van monica wil de schoonheid van geometrie laten zien. De werken hebben een ornamentaal karakter dat is terug te vinden in de Egyptische kunst, later overgenomen door de Europese renaissance. De werken hebben een sterk optisch effect waarmee monica de waarneming wil manipuleren. Er exposeren diverse kunstenaars waaronder Peter Klashorst met portretten van Rode Khmer-slachtoffers.
  STORM GALERIE, Van Baerlestraat 154, AMSTERDAM, Nederland
  9 februari 2012 tot en met 29 april 2012
  Meer informatie
 • BIRMA-ACTIE. DIJKDICHTERS met Etalage Expositie Gedichtendag 2012 en BIRMA-ACTIE

  14 Dijkdichters- waaronder beeldend kunstenaar monica maat met 15 gedichten en afbeeldingen van haar werk- zijn in etalages van 140 winkeliers te lezen. In het kader van de BIRMA-ACTIE van schrijversvereniging PEN worden mede gedichten van gevangen of net vrijgelaten Birmese dichters getoond. Er zijn gedichten te lezen van de Birmese dichters: Thargyi Maung Zeya, Zarganar en Min Kon Naing.
  Gedichtendag 2012 ETALAGE EXPOSITIE DIJKDICHTERS en BIRMA ACTIE, Stadshart Promesse en Winkelcentra Gordiaan en Lelycentre, LELYSTAD, Nederland
  23 januari 2012 tot en met 29 januari 2012
  Meer informatie
 • KUNST EN SCHILDERDAG EN NACHT 2011

  Op zaterdag 19 november om 10.00 uur vangt de traditionele schilderdag en nacht in Kunsthuis Calliope weer aan. Officiële opening om 12.00 uur door wethouder Jop Fackeldey. Afsluiting: zondagnacht om 3.00 uur . Kom gerust een kijkje nemen. Beeldend kunstenaars waaronder Monica Maat zijn aan het werk te zien, er treden muzikanten, artiesten en dichters op en er worden filmfragmenten vertoond.
  Kunsthuis Calliope, Kofschip 12, Lelystad, Nederland
  19 november 2011 tot en met 20 november 2011
  Meer informatie
 • Radio Lelystad. VOOR DE NACHT UIT met gedichten van monica maat

  Radio Lelystad. Frequentie 90.3 FM of via internet: www.radiolelystad.nl ------ Klikken op: programmering / zondag of dinsdag / voor de nacht uit /luister live / V O O R D E N A C H T U I T van Joke Wolthuis en Arno Curth met Gedichten van Monica Maat op: zond. 30 okt en dinsdag 1 nov. 2011 22.00 - 23.00 uur
  VOOR DE NACHT UIT op Radio Leystad met gedichten van monica maat, Studio Radio Lelystad, Lelystad, Nederland
  30 oktober 2011 tot en met 1 november 2011
  Meer informatie
 • A T E L I E R R O U T E 2011

  Op zaterdag en zondag 1 en 2 oktober 2011 stellen 49 kunstenaars hun atelier open. Ik nodig u van harte uit op mijn atelier om mijn werken te bekijken. Naast huisaltaren, meubels, installaties en geometrische schilderwerken zal dit jaar de nadruk liggen op mijn nog niet eerder tentoongestelde ComputerArt, gedrukt op PVC Panelen.
  A T E L I E R R O U T E 2011, Kofschip 12, Lelystad, Nederland
  1 oktober 2011 tot en met 2 oktober 2011
  Meer informatie
 • P R I J S U I T R E I K I N G VERHALEN EN GEDICHTENWEDSTRIJD WATER IN LELYSTAD 2011

  Op zondag 25 september vindt de PRIJSUITREIKING van de verhalen en gedichtenwedstrijd plaats die was uitgeschreven in het kader van het Lelystadse water. De middag begint om 14.00 uur. Inleiding: Monica Maat. Ceremoniemeester: Felix Guérain. U bent van harte welkom. Organisatie: gemeente Lelystad en Monica Maat namens KUP 11. Jury: Leden van kunstenaarscollectief KUP 11.
  Prijsuitreiking verhalen en gedichtenwedstrijd. Thema: Water in Lelystad, Kunstencentrum De Kubus Agorabaan 3, Lelystad, Nederland
  25 september 2011 tot en met 25 september 2011
  Meer informatie
 • OVERZICHTSEXPOSITIE in het Centrum voor Kunst en Cultuur DE KUBUS 2011

  49 kunstenaars, waaronder Monica Maat stellen hun kunstwerken ten toon in verband met de Atelieroute op 1 en 2 oktober 2011. Een goede gelegenheid om alvast een indruk te krijgen van het werk van de deelnemers aan deze profesionele kunstroute. Zo is het gemakkelijker te bepalen welke ateliers u wilt bezoeken. Opening van deze expositie: zaterdag 17 september 2011 om 16.00 uur
  OVERZICHTSEXPOSITIE in kunstencentrum DE KUBUS, Agorabaan 3, L e l y s t a d, Nederland
  17 september 2011 tot en met 7 oktober 2011
  Meer informatie
 • Poëtische Waterwerken van KUP 11 met voordracht van de Dijkdichters 2011

  Kup 11 waaronder Monica Maat, exposeert Poëtisch Werk in KUNSTHUIS CALLIOPE n.a.v. watergedichten van de Dijkdichters waar de gemeente Lelystad een poster van heeft uitgegeven. De DIJKDICHTERS waar Monica Maat eveneens lid van is dragen hun gedichten voor. Opening door wethouder Jop Fackeldey op 11 september om 16.00 uur. Inleiding en presenatie Kup 11 en Dijkdichters: Monica Maat.
  Art Factory Calliope, Kofschip 12, Lelystad, Nederland
  11 september 2011 tot en met 11 september 2011
  Meer informatie
 • POËTISCHE WATERWERKEN 2011

  KUP11,[organisator Monica Maat] exposeert werk op gedichten van de Dijkdichters die de gemeente Lelystad op een poster heeft uitgegeven. De gedichten + docu over Zuiderzeewerken van Ed Voigt worden ook tentoongesteld. Opening: 11 september om 16.00 uur door wethouder Jop Fackeldey op verzoek van KUP 11. De Dijkdichters dragen voor. Inleiding en presentatie KUP 11 en Dijkdichters door Monica Maat.
  ART FACTORY CALLIOPE, Kofschip 12, Lelystad, Nederland
  11 september 2011 tot en met 3 oktober 2011
  Meer informatie
 • H I V A Oa ART GALLERY 2011

  In het Kader van Het Jaar van het Lelystadse Water exposeert KUP 11 [een samenwerkingsverband van kunstenaars uit Lelystad en Dronten] waaronder Monica Maat,in Hiva Oa Art Gallery kunstwerken op het thema Water. Exposanten zijn: Wil Fokke, Annette Sieger, Guda Boelens, Ria de Rooy, Charlotte Bakker, Mariëtte Gralike, Ingrid Goemans, Kitty van Dijk en organisator KUP11, Monica Maat.
  H I V A Oa A R T G A L L E R Y, Lelybaan 52, Lelystad, Nederland
  4 augustus 2011 tot en met 27 augustus 2011
  Meer informatie
 • KUP 11 op de Kunst en Cultuur Manifestatie ARTIFEST 2011

  KUP 11 [Kunst uit de Polder] waaronder Monica Maat presenteert zich op de cultuurmanifestatie ARTIFEST, waar duizenden bezoekers worden verwacht, op het thema: Het Lelystadse Water. I.s.m. de Gemeente is ook een Flyer gedrukt, met activiteiten van KUP 11. Er zijn werken van: Wil Fokke, Kitty van Dijk, Mariëtte Gralike, Guda Boelens, Ria de Rooy, Ingrid Goemans, Annette Sieger en Monica Maat.
  KUP 11 OP DE KUNST EN CULTUUR MANIFESTATIE ARTIFEST, Rondom de Bataviahaven, Lelystad, Nederland
  25 juni 2011 tot en met 26 juni 2011
  Meer informatie
 • De D I J K D I C H T E R S op de Kunst en Cultuur Manifestatie ARTIFEST 2011

  De D I J K D I C H T E R S, waaronder beeldend kunstenaar Monica Maat presenteren zich en dragen gedichten voor tijdens de twee dagen durende Kunst en Cultuur Manifestatie ARTIFEST, rondom de Batavia Haven in Lelystad waar duizenden bezoekers worden verwacht.
  De DIJKDICHTERS op de KUNST en CULTUUR MANIFESTATIE ARTIFEST, Rondom de Bataviahaven, Lelystad, Nederland
  25 juni 2011 tot en met 26 juni 2011
  Meer informatie
 • KUP 11 Met Kunst op de DAG VAN HET PARK in Lelystad 2011

  KUP 11 [Kunst uit de Polder] een groep kunstenaars uit Lelystad en Dronten, waaronder Monica Maat, ondernemen tijdens het 'Het Jaar van het Lelystadse Water' diverse activiteiten. Zij starten op 29 mei tijdens de Dag van het Park. Werk is te zien van:Wil Fokke,Charlotte Bakker, Kitty van Dijk, Mariëtte Gralike, Guda Boelens, Ria de Rooy, Ingrid Goemans, Annette Sieger en Monica Maat.
  KUP 11 MET KUNST op de DAG VAN HET PARK in Lelystad, Bultpark [tussen Schouw en Kempenaar] 11.00 tot 16.00 uur, Lelystad, Nederland
  29 mei 2011 tot en met 29 mei 2011
  Meer informatie
 • Expositie Galerie Storm Amsterdam

  Een expositie in Galerie Storm te Amsterdam wordt nog verwacht. De expositie was gepland voor mei, juni en juli 2011 maar wegens verhuizing van de galerie wordt de expositie uitgesteld. Nader bericht volgt nog.
  Galerie storm, Derde Oosterparkweg 201, Amsterdam, Nederland
  15 mei 2011 tot en met 15 mei 2011
  Meer informatie
 • Jaar van het Lelystadse Water. Gedichten/Verhalen Wedstrijd 2011

  In het kader van 'Het Jaar van het Lelystadse Water' schrijft de Gemeente Lelystad samen met KUP 11 [een samenwerkingsverband van kunstenaars] waaronder Monica Maat een verhalen en gedichtenwedstrijd uit.Thema: Water in Lelystad. KUP 11 zal de verhalen en gedichten jureren. Inzendingen vanaf 14 mei tot 13 augustus.Nadere informatie: Link op deze site naar Toonkunst Radio Lelystad.Pagina Monica.
  * EN WAT IS JOUW VERHAAL OF GEDICHT? * Verhalen/Gedichtenwedstrijd. Gem. Lelystad en KUP 11, Stadhuis, Lelystad, Nederland
  14 mei 2011 tot en met 13 augustus 2011
  Meer informatie
 • V O O R J A A R S S A L O N 2011

  Van 10 t/m 29 april 2011 is - zoals elk jaar - de VOORJAARSSALON in Art Factory Calliope weer te bezichtigen. Er zijn werken te zien van de atelierbewoners van Art Factory, waaronder Monica Maat en andere kunstenaars. De opening vindt plaats op zondag 10 april om 16.00 uur. Wees welkom! Adres: Art Factory Calliope, Kofschip 12 Lelystad.
  A R T - F A C T O R Y - C A L L I O P E, Kofschip 12, Lelystad, Nederland
  10 april 2011 tot en met 29 april 2011
  Meer informatie
 • Het Jaar van het Lelystadse Water 2011

  In het kader van 'Het Jaar van het Lelystadse Water' hebben 13 DIJKDICHTERS, waaronder Monica Maat, watergedichten geschreven voor een Poster die door de Gemeente Lelystad wordt uitgegeven.Opening van het 'Het Jaar van het Lelystadse Water': 30 maart in de Spettertuin [Boswijk] Lelystad.Het gedicht van Monica Maat is te lezen onder de Rubriek:Grafiek en Poëzie op haar kunstsite: www.monicamaat.nl
  H E T J A A R van het L E L Y S T A D S E W A T E R, In openbare gebouwen en gelegenheden, in heel Lelystad, Nederland
  30 maart 2011 tot en met 25 augustus 2011
  Meer informatie
 • Etalage Expositie Landelijke Gedichtendag 2011

  14 dichters van de dichterskring De Dijkdichters in Lelystad - waaronder beeldend kunstenaar Monica Maat met 12 gedichten bij kleine afbeeldingen van haar computerwerken - zijn in de etalages van 130 winkeliers te zien en te lezen in het kader van de Landelijke Gedichtendag op 27 januari 2011
  E T A L A G E - E X P O S I T I E van de D I J K D I C H T E R S, Stadshart De Promesse, Gordiaan en het Lelycentre, L E L Y S T A D, Nederland
  22 januari 2011 tot en met 29 januari 2011
  Meer informatie
 • E X P O S I T I E - V I E R E N T W I N T I G - U U R - van de - K U N S T 2010

  De expositie:' Vierentwintig uur van de Kunst ' is n.a.v. de Schildersnacht van zaterdag 6 nov. 12.00 uur op zond.7 nov. 12.00 uur 2010 met een 15-tal kunstenaars in Art Factory Calliope in Lelystad. De opening van de expositie vindt plaats op zondag 14 november om 16.00 uur. Wees welkom!
  A R T - F A C T O R Y - C A L L I O P E, Kofschip 12, Lelystad, Nederland
  14 november 2010 tot en met 6 december 2010
  Meer informatie
 • K W A T R I J N E N en B E E L D E N D E K U N S T 2010

  Van harte nodig ik u uit voor de expositie 'KWATRIJNEN en BEELDENDE KUNST'. De expostie laat werken zien bij een aantal kwatrijnen van verscheidene dichters en 6 kunstenaars. Van mijn hand is werk te zien bij een kwatrijn van Mustafa Stitou, dichter,schrijver en voormalig stadsdichter van Amsterdam. Opening: zaterdag 6 november om 14.00 uur in de architecturaal bijzondere Flevomeer Bibliotheek.
  FLEVOMEER BIBLIOTHEEK, De promesse 4, Lelystad, Nederland
  6 november 2010 tot en met 4 december 2010
  Meer informatie
 • A T E L I E R R O U T E LELYSTAD 2010

  Onder het motto Polderpassie wordt de Atelierroute dit jaar voor de 5e maal met 49 kunstenaars gehouden. Ik nodig u op zat. en zond. 2 en 3 oktober, van harte op mijn atelier uit. U kunt mijn werken bekijken of zomaar een praatje maken of stil zijn of aan de tafel aanschuiven. Net wat u wilt. Een feestelijk AfterParty wordt gehouden op 8 oktober in het Apollo Hotel in Lelystad.
  A T E L I E R R O U T E 2010, Kofschip 12, Lelystad, Nederland
  2 oktober 2010 tot en met 3 oktober 2010
  Meer informatie
 • O V E R Z I C H T S E X P O S I T I E ATELIERROUTE 2010

  De atelierroute bestaat jaar 5 jaar. Dit wordt gevierd met een feestelijke opening van een overzichtstentoonstelling met werken van alle deelnemende kunstenaars. Om een indruk te krijgen van het werk van de deelnemende kunstenaars kunt u alvast de tentoonstelling in de KUBUS bekijken. De feestelijke opening wordt verricht door burgemeester Horselenberg op 18 september om 16.15 uur.
  de KUBUS [Centrum voor kunst en Cultuur in Lelystad], Agorabaan 3, Lelystad, Nederland
  18 september 2010 tot en met 8 oktober 2010
  Meer informatie
 • Poëzie op de kunstmanifestatie ARTIFEST 2010 in Lelystad van de DIJKDICHTERS

  De Dijkdichters uit Flevoland staan op de kunstmanifestatie ARTIFEST 2010 in Lelystad. Zij presenteren diverse bundels, kunstkaarten en andere poëtische uitingen en dragen op gezette tijden voor. Lokatie: rondom Agora theater in Lelystad. Data: za. 9.00 - 17.00 uur zo.12.00 - 17.00 uur
  Poezie op de Artifest kunstmanifestatie, Rondom Agora theater, Lelystad, Nederland
  18 september 2010 tot en met 19 september 2010
  Meer informatie
 • V O O R J A A R S S A L O N 2010

  Van 2 t/m 26 mei 2010 is de traditionele V O O R J A A R S S A L O N in het nieuwe gebouw van Calliope A R T -F A C T O R Y te bezichtigen. Er zijn werken te zien van ateliersbewoners van Art Factory en andere kunstenaars, ieder met zijn of haar filosofie.
  Calliope ART Factory, Kofschip 12, Lelystad, Nederland
  2 mei 2010 tot en met 26 mei 2010
  Meer informatie
 • Etalageactie Landelijke Gedichtendag 2010

  12 gedichten met kleine afbeelingen van computerwerken van Monica Maat en gedichten van 9 andere Dijkdichters, een dichterskring in Flevoland, zijn in de etalages van 80 winkeliers in Lelystad te zien en te lezen, in het kader van de Landelijke Gedichtendag vanaf 18 januari t/m 29 januari 2010.
  E TA L A G E A C T I E van de DI J K D I C H T E R S, Raadhuisplein, LELYSTAD, Nederland
  18 januari 2010 tot en met 1 februari 2010
  Meer informatie
 • Expositie S C H I L D E R S N A C H T 2009

  Half november 2009 is er een schildersnacht gehouden met als thema: Halloween. 14 kunstenaars hebben daar met veel plezier aan deel genomen.[U ziet hierbij tweeluik voor kinderen] Ik nodig u van harte uit de resultaten in januari 2010 tijdens de expositie in ART FACTORY te bezichtigen. OPENING van de SCHILDERSexpostie en Nieuwjaarsontmoeting: 3 januari 2010 om 16.00 uur. Wees welkom!
  Calliope ART FACTORY, Kofschip 12, Lelystad, Nederland
  3 januari 2010 tot en met 22 januari 2010
  Meer informatie
 • A T E L I E R R O U T E 2 0 0 9

  Op zaterdag en zondag 3 en 4 oktober 2009 stellen 48 kunstenaars hun atelier open. Ik nodig u van harte uit op mijn atelier om mijn werken te bekijken of om zomaar een praatje te maken. Het adres is: Kofschip 12 Lelystad
  Monica Maat, Kofschip 12, Lelystad, Nederland
  3 oktober 2009 tot en met 4 oktober 2009
  Meer informatie
 • Monica Maat. G R O E P S E X P O S T I E in het Centrum voor Kunst en Cultuur DE KUBUS

  48 kunstenaars uit Lelystad stellen een kunstwerk ten toon i.v.m. de atelierroute op 3 en 4 oktober. Een unieke gelegenheid om alvast een indruk te krijgen van het werk van alle deelnemers aan de kunstroute. Zo is makkelijker te bepalen welke ateliers u wilt bezoeken. Opening van deze expositie: zaterdag 19 sept. 2009 om 16.00 uur in de KUBUS. Wees welkom!
  Centrum voor Kunst en Cultuur DE KUBUS, Agorabaan 3, Lelystad, Nederland
  16 september 2009 tot en met 9 oktober 2009
  Meer informatie