Geplaatst tussen 2 -16 juli 2019

 

 

Tentoonstelling geometrische kunst bij Galerie Bos Fine Art  Den Haag met feestelijke opening

 

 

Toelichting en feestelijk programma

8 september op zondag om 17.00 uuur is de feestelijke opening van mijn solo expositie bij Galerie Bos Fine Art in Den Haag. Ik nodig u van harte uit om de opening bij te wonen. De galerie is gevestigd aan de Korte Vijverhof  2, 2513 AB Den Haag, gelegen tegenover het Mauritshuis. Een bezoek aan het Mauritshuis valt dus te combineren.

Een tip van de sluier:

* Het openingswoord zal worden gehouden door Clemens van Zeijl, bestuursvoorzitter van het Stadsmuseum en het Marius van Dokkum Museum Harderwijk. Ik ben daar zeer vereerd mee.  

 * De componiste Annette Kruisbrink heeft een speciale compositie voor twee gitaren 'Allegro Brillante’ gemaakt op twee geometrische schilderijen van mij.  Zij brengt deze compositie samen met Arlette Ruelens waarmee zij ‘The Anido Guitar Duo’ vormt, tijdens de opening van de expositie ten gehore.  Ik verheug mij op hun bijzondere optreden en ben zeer vereerd! 

[De compositie is bij Les Productions d’OZ in Canada in bladmuziek verschenen met de twee werken van mij op de omslag.]

* Mijn kunstfilm 'De schoonheid van Geometrie', die vorig jaar haar première in Harderwijk beleefde zal nu ook bij galerie Bos Fine Art getoond worden.

 

 

 

 

 

Kaart: monica maat ©   Tip: Vooraf het  Mauritshuis of de gezellige historische binnenstad bezoeken is een aardige mogelijkheid!   

 

 

VOOR WIE IETS MEER ACHTERGRONDINFORMATIE WIL LEZEN ...

Foto boven: The Anido Guitar Duo, Annette Kruisbrink en Arlette Ruelens

 

Wetenswaardigheden over het GITAARDUO: 

Annette Kruisbrink en Arlette Ruelens vormen sinds 1995 het Anido Guita Duo genoemd naar de legendarische Argentijnse gitariste María Luisa Anido. 

Annette en Arlette studeerden beiden klassiek gitaar aan het conservatorium te Zwolle. Tevens namen zij deel aan masterclasses in binnen- en buitenland. Hun gitaarspel is krachtig en expressief en boeit door een subtiel gebruik van dynamische contrasten en klankkleuren. Naast optredens in Nederland gaf het duo concerten in o.a. Argentinië, België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Luxemburg, Italië, Litouwen, Polen, Spanje, Thailand en Zweden. Zij maakten als duo 7 CD’s. Bijzonder is dat zij beiden naast uitvoerend kunstenaar tevens scheppend kunstenaar zijn. Arlette is beeldend kunstenares, Annette is componiste en haar werk werd meerdere malen met een prijs bekroond.  

 

Annette Kruisbrink over de compositie: Allegro brillante voor 2 gitaren: 

De compositie heb ik gemaakt ter gelegenheid van de presentatie van de  tentoonstelling van Monica in samenhang met haar kunstboek in 2018 in Harderwijk.  Uit het boek koos ik twee door Monica gemaakte afbeeldingen en de daarop geïnspireerde teksten van de dichter Michel Martinus. Met behulp van een web app waarbij middels geometrische figuren toonladders en akkoorden gevormd kunnen worden, heb ik de vormen van de twee afbeeldingen nagebootst. Met de zo ontstane akkoorden en toonladders is Allegro brillante gecomponeerd.

 

Voor meer info Annette Kruisbrink en Arlette Ruelens zie: Annette Kruisbrink  guitarist & composer uit Zwolle. www.annettekruisbrink.nl     

 

 

 

Studio VOLANS  van Aranka Mulder en Jan Broedersz vervaardigden in mijn opdracht een bijzondere en speelse geometrisch  kunstfilm. 

 

KUNSTFILM 'De schoonheid van Geometrie'

 

 

In 2018 is in opdracht van Monica een korte kunstfilm vervaardigd  onder de titel: 'De schoonheid van Geometrie', die in 2018 haar première beleefde in het Stadsmuseum van Harderwijk en daar tijdens de zomermaanden doorlopend was te zien. 

 

Over de kunstfilm 'De schoonheid van Geometrie': 

 

'De Schoonheid van Geometrie' is een korte film die in mijn opdracht is gemaakt. Een film die in 2018 in het Stadsmuseum van  Harderwijk haar première beleefde. 

 

Een geometrisch film? Hoe leg je zoiets uit?

Een film over en met gebruik van geometrie. Het moest geen film worden over mijzelf of over hoe mijn werk  tot stand komt, maar over geometrie waarbij als basis geometrische figuren uit mijn schilderijen worden gebruikt. Dat betekent dat ik de basisfiguren uit mijn schilderijen met behulp van de computer heb bewerkt, waardoor er diverse grafische elementen ontstaan  die ik doorstuurde naar de filmstudio, waar ze verder bewerkt werden met behulp van animatie. Daarbij moet alles ook ritmisch kloppen met de muziek die ik voor de film heb uitgekozen. Tevens mocht er wat mij  betreft een tikkeltje humor aan te pas komen. Een  knipoog naar de geometrie. Ga er maar aanstaan. Geen eenvoudige opdracht, maar ik denk dat het Studio Volans gelukt is om een bijzondere en speelse  geometrische kunstanimatie te maken! 

 

Over Studio Volans

Studio Volans  is een klein creatief bedrijf dat zich richt op animatie en illustratie en  experimenteert met allerlei technieken om nieuwe vormen van media te verkennen. Aranka Mulder en Jan Broedersz de twee oprichters van studio VOLANS  vinden het leuk om allerlei soorten verhalen te maken met behulp van traditionele en digitale technieken en wagen zich ook in de wereld van Virtual Reality.  

Aranka Mulder heeft een audiovisuele opleiding gevolgd voor professioneel video-editor in Amsterdam en ontdekte dat animatie haar passie is. Na het afronden van haar opleiding in Amsterdam begon ze zich te richten op animatieontwerp en storytelling aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle, waar ze de titel Bachelor of Arts behaalde. 
Jan Broedersz,  mede-oprichter van Studio Volans maakte sinds de middelbare school korte films en animaties en raakte gefascineerd door de wonderen van de videowereld en volgde een audiovisuele opleiding in Amsterdam en behaalde de titel van Bachelor of Science.

 

.mm

Reageer op dit bericht