Geplaatst 9 september 2019

 

INLEIDING: Op dit Blog vindt u berichten vanaf 2009 tot heden  over talrijke kunstactiviteiten zoals:  EXPOSITIES - Galerie BOS FINE ART- PERSBERICHTEN- ATELIERROUTES - GEDICHTEN - DIJKDICHTERS - FOTO'S - alsook  van kunstenaars en manifestaties uit het hele land.      


Omroep Flevoland  

De Lelystadse kunstenaar Monica Maat is genomineerd voor de 5e Internationle André Evard Preis. Naar aanleiding van de nominatie zond Omroep  Flevoland op 19 oktober 2018 een TV opname uit met de aanhef: MONICA MAAT EN DE LIEFDE voor  GEOMETRISCHE KUNST . Een lijnenspel met kleuren. Dimensies op het platte vlak met geometrische kunst. Internationale erkenning.

LINK   Omroep Flevoland - Nieuws - Monica Maat in de race voor Duitse ...www.omroepflevoland.nl/nieuws/.../monica-maat-in-de-race-voor-duitse-kunstprijs 

Of: Monica Maat in de race voor Duitse kunstprijs - YouTube

Monica Maat in de race voor Duitse kunstprijs - YouTube

 
 

 

Monica Maat is beeldend kunstenares en dichteres. Sinds januari 2009 werkt zij in Lelystad waar zij ook haar atelier heeft.  Inmiddels heeft zij ruim 165 exposities gehouden in binnen en buitenland. Tevens heeft zij deelgenomen aan vele activiteiten op dichtersgebied en is zij in 1993 genomineerd voor de Nationale Debuutprijs en won de vierde plaats. Tot en met 2013 was zij aangesloten bij de Dijkdichters.
Op dit blog vindt u allerhande informatie over haar activiteiten op kunst-en dichtersgebied. Meer werken, haar cv en werken die voor de Atelierroutes en talrijke exposities zijn gemaakt kunt u zien op de kunstsite:  www.monicamaat.nl  en
www.tourofartflevoland.nl  Over de Dijkdichters,  vindt u meer informatie op: www.dedijkdichters.nl 

Monica is aangesloten bij Galerie Bos Fine Art in Den Haag: www.bosfineart.com 

Vanaf 2009 werkt Monica samen met de dichter Michel Martinus aan diverse projecten en is in 2018 o.a. een boek m.b.t. geometrie en gedichten verschenen. Voor het kunstenaarscollectief KUP 11 [ Kunst Uit de Polder 2011]  verzorgde zij de PR en was zij bijna 6 jaar  bestuurslid en webmaster van het colllectief.

 

Foto boven: werk van Monica voor de atelierroute genaamd Sybille.  Een Middeleeuws portret naar Hans Memling in een Mondriaanse zetting. 

     

De voormalig stadsdichter van Harderwijk Michel Martinus heeft bij enkele werken spontaan gedichten geschreven. Onderstaand: een gedicht bij het werk Sybille.

S y b i l l e

Uit duistere tijden bleek en lijkwit opgedroogd.
Een mond te smal voor woorden. Geschrokken uit de dood bij gebracht,
voor heel even terug in het leven. Op wieken van verlangen,
de hartslag weer horen,
en met droge lippen neerstrijken op een wedermond hoog
of laag op het lijf. Haar geurvlag uit het verleden heeft
ook vandaag de dag toekomst.

Morgen kleurt haar stem blauw en klap ik het beeld
verder open en dicht om haar roepen en
kloppen voor altijd te horen.

Tot weerziens, Sybille.

Michel Martinus
Voormalig stadsdichter van Harderwijk oktober 2009

 


Cijfers m.b.t. blog  per 1 febr. 2019

Dit blog is geplaatst op 16 mei 2012 en bevat berichten vanaf 2009. Op 1 februari 2019 bevat het blog 165 thema’s en is dan in het totaal 122.172 maal bekeken.


 

OPRICHTING KUP 11  4 februari 2011

 

Over de oprichting en het ontstaan van het kunstenaarscollectief KUP 11, op 4 februari 2011  kunt u meer lezen op mijn KUNSTBLOG. Klik daarvoor op:  

KUNSTBLOG Inleiding Monica Maat + info Kup 11 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht