Geplaatst 26 aug. 2021

 

 

TOUR OF ART FLEVOLAND 2021

 

 

 

Vorig jaar kon de Tour of Art Flevoland geen doorgang vinden vanwege de pandemie. Het had toen eigenlijk een mooie lustrumeditie moeten worden. Dit jaar ziet het er naar uit dat de Tour of Art Flevoland door kan gaan. Er nemen ditmaal maar liefst 73 kunstenaars deel! De overigens zeer professioneel georganiseerde  Tour of Art zal in het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2021 plaatsvinden. Tijdens dit weekend stellen 73 Flevolandse beeldend kunstenaars hun werken tentoon op 18 locaties in Lelystad.

Voor informatie betreft alle deelnemende kunstenaars en locaties kunt u terecht op de website: Tour of Art Flevoland|  Tevens  worden er in heel Flevoland en een gedeelte van Gelderland brochures verspreid.  

 

Gebouw De Kubus is een kunstencenrtrum en een Gemeentelijk monument

 

Vooraf is een overzichts/deelnemersexpositie van alle deelnemende kunstenaars in Kunstencentrum De Kubus in Lelystad te bezichtigen. Deze expositie duurt van 11 september tot en met 6 oktober. Bezoekers van de Tour of Art kunnen zo vooraf bepalen welke kunstenaars zij willen bezoeken in het weekende van 2 en 3 oktober.

De locatie waar ikzelf mijn geometrische werken tentoonstel zal in het weekend van 2 en 3 oktober in kunstencentrum De Kubus zijn. De locatie is beide dagen geopend van 12.00 tot 18.00 uur. 

 

 

Voorwaarden om de opening bij te wonen op 16 september

Op donderdag 16 september zal er een feestelijke opening van de overzichtsexpositie plaatsvinden. Er wordt een bijzonder openingsprogramma gepresenteerd met o.m. een optreden van Theatergroep 'DROOG'.

Let op: Om de opening bij te wonen bent u verplicht zich eerst aan te melden en is een coronatoegangsbewijs + legitimatiebewijs nodig. Voor de zekerheid kunt u het beste alle voorwaarden en regels op de site nalezen: 
 https://tourofartflevoland.nl/wat-moet-u-doen-om-bij-de-opening-aanwezig-te-mogen-zijn/

 

Adres van kunstencentrum De Kubus is:  

Agorabaan 3,

8224 JS Lelystad.

 

Interieur van kunstencenrum De Kubus

 

 

 

Boekje 'Tour of Art Flevoland; Verhalen achter de kunstenaars [2021] 

 

 

Evenals in 2018 en 2019 geeft de Stichting Culturale dit jaar een boekje uit getiteld: 'Tour of Art Flevoland; Verhalen achter de kunstenaars. In dit boekje worden acht kunstenaars belicht, die deelnemen aan de Tour, waarbij de nadruk ligt op kunst en interessante achtergrondverhalen. Samen met de andere kunstenaars sta ik dit jaar ook in het boekje.

 

Chapeau voor het bestuur

Zoals voorgaand al beschreven zou vorig jaar eigenlijk de viering van het derde lustrum plaatsvinden. Dat was een spannende aangelegenheid i.v.m de pandemie. Uiteindelijk kon de Tour geen doorgang vinden. Ook dit jaar 2021 was het spannend. De organisatie van een dergelijke KunstTour begint immers al vroeg in het jaar, terwijl nog onbekend is hoe alles met de pandemie zal verlopen. Het bestuur en met name de voorzitter Erna Koelman en haar eega Peter Koelman die deze Tour dit jaar voor de 16e maal organiseren komt  alle eer en lof toe. Dat was altijd al zo, maar nu extra! Elk jaar zijn zij met een niet aflatende inzet bezig om de Tour professioneel voor te bereiden en het is hen, ondanks andere omstandigheden, weer gelukt en inmiddels hebben zij ook een indrukwekkende hoeveelheid [vaste] sponsoren, subsidiegevers en ondersteuners geworven. Chapeau!

 

monica maat