Blog
Op de hoogte blijven van mijn blogs? Abonneer je op mijn nieuwsbrief.-
Tour of Art Flevoland 2017 monica maat Golf Centre Lelystad 7 en 8 oktober 2017
13 augustus 2017Geplaatst 13 augustus 2017
TOUR OF ART op locatie
De expositie op locaties van de deelnemende kunstenaars aan Tour of Art Flevoland is op 7 en 8 oktober 2017
UITNODIGING monica maat
Beste mensen,
Op 7 en 8 oktober nemen 59 kunstenaars deel deel aan de Tour of Art Flevoland. Er zijn 16 locaties. Samen met 3 andere kunstenaars, Marianne Alting, Nazr Azarmehr en Else van Luin, sta ik op het Golf Centre in Lelystad, met mathamatisch werk in kleurpotlood.
Beide dagen van 12.00- 18.00 uur op de Parlaan 2A, Lelystad. Alle informatie is te vinden op: Tour of Art Flevoland
Wees welkom! Monica Maat, kunstsite: www.monicamaat.nl
Monica toont onder de noemer: ’Mathematiek in Kleurpotlood’ bijzondere mathematische werken, uitgevoerd in kleurpotlood. Het werk heeft als basis een ornamenteel karakter met sterk werkende optisch effecten. Afhankelijk van het gebruik van vorm en kleuren geeft het werk divergerende of convergerende werkingen te zien. Daarnaast toont zij een aantal werken speciaal voor kinderen, die eveneens zijn uitgevoerd in kleurpotlood.
Een deelnemersexpositie is te bezichtigen, in Kunstencentrum De Kubus in Lelystad.
Deze tentoonstelling geeft de bezoekers aan de Tour of Art de mogelijkheid om te bepalen welke kunstenaars zij willen bezoeken in het weekend van 7 en 8 oktober als de kunstenaars hun werk op diverse locaties tonen. Deze tentoonstelling in Kunstencentrum De Kubus wordt gehouden van 6 september t/m 11 oktober. Voor info over de deelnemersexpositie kunt u klikken op: Monica Maat - Tour of Art Flevoland 2017 Expositie in Kunstencentrum ...
Mathematische werken: wiskunde met betrekking tot het bestuderen van patronen en structuren.
'Dierenvergadering', werk voor kinderen in kleurpotlood, enigzins gerangschikt in vlakken.
Lees meer >> | 1774 keer bekeken
-
Tour of Art Flevoland 2017 Expositie in Kunstencentrum de Kubus vanaf 21 september 2017
30 juni 2017Geplaatst 13 aug. 2017
Deelnemersexpositie in de KUBUS
TOUR OF ART FLEVOLAND 2017
Deelnemersexpositie Tour of ART Flevoland 2017
Samen met 59 kunstenaars uit Flevoland, waaronder ikzelf, is er een deelnemersexpositie te bezichtigen, in Kunstencentrum De Kubus in Lelystad.
Deze tentoonstelling geeft de bezoekers aan de Tour of Art de mogelijkheid om te bepalen welke kunstenaars zij willen bezoeken in het weekend van 7 en 8 oktober als de kunstenaars hun werk op diverse locaties tonen. Ikzelf zal in dat weekeind mathematische werken in kleurpotlood en werk voor kinderen tonen op het Golf Centre, Parlaan 2 A in Lelystad.
De opening van deze expositie met een speciaal programma is op donderdag 21 september.
Inloop 19.30 uur.
Aanvang Programma in de theaterzaal: 20.00 uur.
Iedereen is van harte welkom!
De expositie is te bezichtigen t/m 11 oktober 2017
Adres: Kunstencentrum De Kubus, Agorabaan 3, 8224 JS Lelystad.
Voor meer info over de expositie in het Golf Centre op 7 en 8 okt. kunt u klikken op: Monica Maat - Tour of Art Flevoland 2017 Golf Centre Lelystad 7 en 8 ...
Meer informatie over de deelnemers, waaronder ikzelf vindt u op:
Lees meer >> | 1668 keer bekeken
-
100 jaar De STIJL 2017 in Harderwijk expositie van Vilmos Huszár. 20 mei 2017 - 7 jan. 2018
15 mei 2017Geplaatst op 30 juni 2017
100 jaar De Stijl 2017 in Stadsmuseum Harderwijk
Expositie van Vilmos Huszár de onbekende van De Stijl
20 mei 2017 tot en met 7 januari 2018.
In juni bezocht ik het Stadsmuseum in Harderwijk en werd verrast door een een bijzondere overzichtstentoonstelling over Vilmos Huszár. [Boedapest 1884 - Harderwijk 1960] i.v.m. de viering van 100 jaar De Stijl.
Na alle informatie, studies, boeken en tentoonstellingen over 100 jaar De Stijl 2017 is de tentoonstelling in Harderwijk minstens zo interessant, omdat vanuit een andere invalshoek het minder bekende werk van Vilmos Huszár wordt belicht.
Over de tentoonstelling
Met Piet Mondriaan, Theo van Doesburg en Bart van der Leck was Vilmos Huszár in 1917 een van de prominente initiatiefnemers van de wereldwijd bekend geworden kunstbeweging De Stijl. Niet lang na de oprichting maakte hij zich al weer los van De Stijl en ging zijn eigen weg.Vilmos Huszár ontwikkelde zich tot een markant kunstschilder, tekenaar, beeldhouwer, grafisch ontwerper, reclameontwerper en industrieel ontwerper. Het Stadsmuseum Harderwijk presenteert dan ook een breed samengestelde tentoonstelling die deze artistieke veelzijdigheid goed laat zien. Er worden schilderijen en andere kunstobjecten van Huszár tentoongesteld uit zijn Hierdense tijd. De werken zijn afkomstig uit particuliere collecties, de kunstcollectie van de gemeente Harderwijk én collecties van enkele musea waaronder het Stadsmuseum Harderwijk zelf. Een aantal schilderijen, die particulier eigendom zijn, werden nooit eerder tentoongesteld.
Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans Van Beuningen is kunsthistoricus en promoveerde op Vilmos Huszár en is dus bij uitstek een deskundige. Op verzoek van het Stadsmuseum Harderwijk,verleende hij als adviseur zijn medewerking bij het samenstellen van de tentoonstelling.
De directeur van het stadsmuseum, Corien van der Meulen, heeft zich op bijzondere wijze ingespannen om deze tentoonstelling tot stand te brengen.
Bij de tentoonstelling verscheen een boek over Vilmos Huszár en zijn leven en werk in Hierden.
De tentoonstelling in het Stadsmuseum Harderwijk is te zien vanaf 20 mei tot en met 7 januari 2018.
Korte inleiding over Vilmos HuszárBron: NRC, Gretha Pama
Toen de Joods-Hongaarse schilder Vilmos Huszár twintig jaar oud was ontmoette hij in München de Nederlandse Anna Egter van Wissekerke, die ook schilderde. Zij nodigde hem uit voor een bezoek aan haar land. Het werd een keerpunt in zijn leven. De Hongaarse Huszár zou zich twee jaar later, in 1906, definitief in Nederland vestigen, daar werd hij mede-oprichter van De Stijl en in 1909 trouwde hij met de hartsvriendin van Anna, Jeanne van Teijlingen. Eigenlijk waren Anna en Vilmos verliefd op elkaar, maar de ouders van Anna waren tegen een huwelijk, omdat deze ver beneden haar stand was. De ouders van Anna werden door Vilmos bij het eerste bezoek aan Nederland als voornaam echtpaar geschilderd. Dat dubbelportret is het eerste werk dat je ziet als je binnenkomt. Het werk is in bruikleen en komt uit Londen.Veel op deze tentoonstelling is overigens in bruikleen en komt van particulieren, een enkele verzamelaar en (achter)kleinkinderen van de kunstenaar. Samen vertellen ze de geschiedenis van het meest onbekende lid van De Stijl.
In Hierden, een dorpje in de buurt van Harderwijk, waar hij en Jeanne eind jaren twintig een atelierwoning betrokken, nadat hij zich los had gemaakt van De Stijl, ging Huszár weer figuratief werk maken. Maar er kwam ook tegenspoed: in de oorlog, waar hij een rol speelde in het verzet, leed Huszár aan depressies en vernietigde hij een deel van zijn eigen werk. Zijn vrouw overleed, zijn werk leverde steeds minder op. Soms betaalde hij rekeningen niet met geld, maar door een schilderij of een zelfgemaakt sieraad weg te geven. Het bekendst en het enige werk dat de afgelopen decennia voortdurend te zien was is de ambtsketen van de burgemeester. Toenmalig burgemeester Gijs Numan, had die in 1955 besteld bij Huszár. Hij meende op die manier wat te kunnen doen aan de weinig florissante financiële positie waarin de armlastig geworden kunstenaar verkeerde. Niet veel herinnert in Hierden en Harderwijk nog aan Vilmos Huszár. Er is nog het graf van hem en Jeanne op begraafplaats Oostergaarde in Harderwijk en vijf werken in het Stadsmuseum Harderwijk. Des te unieker om nu al het werk dat in bruikleen is, te kunnen bezichtigen!
monica maat
Lees meer >> | 2859 keer bekeken
-
100 jaar DE STIJL 2017 tentoonstelling ESSENTIE in Heusden vesting. 28 juni 8 t/m 2 juli 2017. Stichting Vierplus
19 maart 2017Geplaatst: 15 mei 2017
2017: 100 jaar D E S T I J L van Mondriaan tot Dutch Design
TENTOONSTELLING 'ESSENTIE II' in Heusden Vesting van 28 juni t/m 2 juli. Ruim 60 kunstenaars waaronder ikzelf nemen deel aan deze tentoonstelling.
TENTOONSTELLING 'ESSENTIE II'
van 28 juni t/m 2 juli.
Adres Essentie II, Heusden Vesting:
Nautical Services, Scheepswerf 1 (de timmerhal)
5256 PL Heusden.
Opening: wo. 28 juni om 15.30 uur door de burgemeester van Heusden, Jan Hamming.
Lees meer >> | 3126 keer bekeken
-
Kunstwand Mieke Schobbe in de Willem de Zwijgerkerk Amsterdam 19 maart 2017
19 maart 2017Geplaatst 19 maart 2017
UITNODIGING oplevering kunstwand van kunstenares Mieke Schobbe in de Willem de Zwijgerkerk Amsterdam
Zondag 19 maart heb ik de feestelijke en bijzondere oplevering van het kunstwerk van Mieke Schobbe op de glaswand van de Willem de Zwijgerkerk in Amsterdam bijgewoond. De kerk heeft er m.i. een prachtige dimensie bij gekregen en het valt zeer te prijzen dat daarvoor aan een hedendaags kunstobject is gedacht. Mieke Schobbe heeft al vele prachtige objecten in opdracht gemaakt, waarbij zij de omgeving op een subtiele wijze weet te integreren.
Onderstaand een heldere toelichting van ds. Niek Scholten en kunstenares Mieke Schobbe en enkele foto's van mijn hand.
In het wijkblad Perspectief schreef ds. Niek Scholten een kort artikel over het kunstwerk:
Kunstwerk Glaswand
Sinds enkele jaren is er in onze kerkzaal de glaswand, die de ruimte onder het balkon kan afscheiden van de grote en hoge kerkzaal. Zo ontstaat en intieme zaal, die goed en goedkoper te verwarmen is. Elke woensdag in gebruik als huiskamer voor de buurt (koffieochtend). Ook in gebruik bij de eettafel en voor andere bijeenkomsten, zoals onlangs de avond over iconen met Thom Breukel. Tevens een apart verhuurbare zaal.
Nu was de wand nog niet af. Er moest iets ‘op’, om te voorkomen dat mensen er tegenaan zouden lopen en hun hoofd zouden stoten.
Al gauw werd duidelijk dat dit geen afbeeldingen van ‘meeuwen’ of een ‘rood-wit-geblokte balk’ moest zijn.
Enkele mensen suggereerden een kunstwerk dat - net als destijds de glazen voordeur - iets symboliseert en toevoegt aan ons mooie gebouw.
Er werd een ‘glaswandcommissie’ ingesteld, bestaande uit Wessel Stoker, Geert Mol, Jan Gaasterland, Hans Hoekert, Ad van Wijngaarden, Niek Scholten en Jelle Feitsma (voorzitter). Ieder met een eigen expertise en betrokkenheid.
Boeiende gesprekken volgden over wat de wand zou mogen symboliseren. Een scheiding, maar een scheiding van wát van wát? Profaan en sacraal? Dat ligt voor de hand. Maar wáár ligt die grens dan? Tussen ‘buiten’ en ‘binnen’? Of komt ‘buiten’ in de glazen zaal al binnen die ‘sacrale’ ruimte? En loopt die grens dan lángs de glaswand?
Maar hoe dan? Is het een ‘harde’ of een ‘zachte’ scheidslijn? Hoe transparant is die scheiding? Als het al een glaswand ís, is dat dan niet genoeg: transparant en toch een scheiding?
Er werd een kunstenaar in de arm genomen die precies hierover met ons mee dacht: MMC (Mieke) Schobbe (www.mmc-schobbe.nl).
Haar idee is een wand waarop openslaande deuren te zien zijn: ‘half open’, zodat de grens én de overgang, de scheiding én de transparantie in tact blijven en op elkaar inwerken.
Kunstenares MMC Schobbe schrijft hier zelf over:
De glazen wand is tegelijkertijd een afscheiding en een doorgang, een doorgang van de “profane” ruimte, naar de “kerkelijke” ruimte. In het ontwerp speel ik met dit gegeven:
Bij elk glaspaneel afzonderlijk bestaat de gestileerde basisvorm uit twee deuren in perspectief, die als vorm gericht zijn op het midden van de kerk. De “deuren” verwijzen symmetrisch naar het midden en verschuiven in hun perspectivische vorm. De restruimte laat een pilaar-achtige vorm zien, waarin een kruis roteert (het zijn van de kerk en het geloof in de afwikkeling van de tijd…). Tussen de panelen ontstaat een vorm die de panelen aan elkaar verbindt. Per paneel is een afzonderlijk geheel te zien, terwijl de panelen zich ook aan elkaar verbinden. Hierdoor zijn de panelen verschillend te groeperen. De symmetrie van het ontwerp is een echo van de symmetrie van de kerk.
Omdat de kerk van nature vrij donker is en de kunstlichtomstandigheden divers, heb ik besloten het ontwerp semi-transparant te maken, zodat het licht “gevangen” wordt.
Het ontwerp zorgt ervoor dat de kleinere lage entree-ruimte een besloten gevoel kan geven, zonder het contact met de grote kerk te verliezen.
De kleuren in het ontwerp verwijzen naar/sluiten aan bij de al aanwezige glas-in-loodramen.
Het openingswoord en wat later een toelichting van de kunstenares Mieke Schobbe
De schuifwanden zijn nu nog in elkaar geschoven. Daaromheen is een lint gedrapeerd dat wordt doorgeknipt als symbolische handeling voor de oplevering van het kunstwerk.
Lees meer >> | 2393 keer bekeken
-
POËVELLEBUNDEL 'HELLEVAART' van Michel Martinus en Leny Bravenboer met zang van ensemble Zeffiretto. jan. en febr. 2017
21 januari 2017Geplaatst 19 maart 2017
POËVELLE HELLEVAART van Michel Martinus en Leny Bravenboer
GEDICHT van Michel Martinus uit de bundel HELLEVAART
Eyecather
Als ik passeer, wordt mijn oog plots getrokken door een Engel op de uitkijk, een blikvanger in een uitstalraam, hij steekt zijn middelvinger op naar de hemel, maar als ik terug kom, heeft een duivel met gekromde vinger de plaats van de engel, op de uitkijk, als blikvanger in hetzelfde uitstalraam ingenomen.
Ik blijf in grote verwarring zoeken naar hun boodschappen, die levenslang op
mijn net blijven komen.
Michel Martinus [voormalig stadsdichter van Harderwijk] & Leny Bravenboer hebben tijdens Gedichtendag 2017 hun nieuwe bundel ‘Hellevaart’ gepresenteerd.
Op zondagmiddag 19 februari werd ook in het cultuurcafé van het stadsmuseum Harderwijk aandacht gevraagd voor de nieuwe bundel en droeg Michel Martinus voor uit deze bundel.
Na afloop signeerde Michel de bundels.
Het stadmuseum Harderwijk is te vinden aan de Donkerstraat.
Michel en Leny hebben een bundel samengesteld met 16 lyrische gedichten en 16 prachtige suggestieve foto’s, die samen een verhaal vertellen, een verhaal dat als een novelle gelezen kan worden; zij noemen dit een Poëvelle.
‘Hellevaart’ heeft een zeer persoonlijk en ongrijpbaar onderwerp. Er is langdurig en intensief aan gewerkt, met verbluffend resultaat. Net als bij de vorige bundel is het, alsof een persoon het geheel gemaakt heeft, zo goed passen de foto’s bij de gedichten, en de gedichten bij de foto’s. Ze versterken elkaar en worden tot een beleving.
Deze bundel is uitgeven bij drukkerij/ uitgeverij Wedding in Harderwijk.
Het lovende voorwoord is geschreven door Johan Hijnberg.
De Poëvelle bestaat uit 16 gedichten met 16 bijpassende foto kunstwerken. Het leest als een novelle.
Op de achterflap staat:
De toekomst is onzeker
de Twijfelaar berekent zijn opties
heeft hij kans op het paradijs?of rest hem de duisternis.
Op 19 februari heb ik de poezie- en presentatiemiddag bijgewoond. Hieronder treft u enkele impressies van mijn hand. De middag werd mede verzorgd door het operette ensemble Zeffiretto. Drie charmante jonge vrouwen die studeren aan het conservatorium in Zwolle en wonderbaarlijk schone klanken voortbrachten die duidelijk merkbaar hogelijk gewaardeerd werden. Wat mij betreft....een aanrader!
 
Lees meer >> | 5584 keer bekeken
-
Expositie Plein 201 Lelystad Mathematiek in kleurpotlood. maart 2017 [Hanzeborg]. Wisseling van werk op 8 sept. 2017
21 januari 2017Geplaatst 7 februari 2017
EXPOSITIE OP PLEIN 201 in de Hanzeborg met 'Mathematiek in Kleurpotlood' en fotowerk 'Stad en Land'
STAD EN LAND van Marga Wiebenga
Fotowerk: Marga Wiebenga © 'De Hanzeborg' [rechts]. Het gebouw waar op Plein 201 de expositie wordt gehouden.
Expositie: 'Mathematiek in Kleurpotlood', van Monica Maat, en fotowerken: 'Stad en Land', van fotografe Marga Wiebenga.
Opening op woensdagavond 5 april 2017 vanaf 19.30 uur door:
onze gewaardeerde kunstenares en initiator van deze expositie: Yvonne van Oirschot en tot onze vreugde met medewerking van dichter Floor Koedam, voorzitter van de Dijkdichters.
Iedereeen is van harte uitgenodigd!
Monica toont onder de noemer: ’Mathematiek in Kleurpotlood’ bijzondere mathematische werken, uitgevoerd in kleurpotlood. Het werk heeft als basis een ornamenteel karakter met sterk werkende optisch effecten. Afhankelijk van het gebruik van vorm en kleuren geeft het werk divergerende of convergerende werkingen te zien.
Marga toont haar fotowerk onder de noemer: 'Stad en land'. De beelden die gemaakt zijn tijdens zoektochten door 'stad en land' worden getransformeerd tot een nieuwe, andere werkelijkheid.
De bewerking van de foto's bestaat voornamelijk door het gebruiken van licht, kleur en structuur. Het zoeken naar de balans tussen vorm en inhoud speelt een grote rol.
Adresgegevens en tijden
Opening op woensdagavond 5 april 2017 in de Koningsbergenzaal van 19.30 – 22.00 uur.
Tentoonstelling vanaf 5 april 2017 t/m april 2018. Plein 201 in de Hanzeborg Lelystad.
Koningsbergenstraat 201A, 8232 DC Lelystad.
Lees meer >> | 2964 keer bekeken
-
Fabrice Hünd Nieuwjaarsbijeenkomst Galerie Galerotiek Fabrice Hund 22 januari 2017 en... kan de schoonheid van de wereld het winnen van de Androids en de Iphones?
13 januari 2017Geplaatst 21 januari 2017
NIEUWJAARSBIJEENKOMST GALEROTIEK FABRICE HÜND
en... kan de schoonheid van de wereld het winnen van de Androids en de Iphones?
Afgelopen zondag 22 janauari heb ik de galerie in Hilversum bezocht. Zoals altijd betreed je een kleurrijk geheel dat niet anders dan vrolijk kan stemmen! Fabrice is o.m. bezig om een kunstboek van zijn werk met overzicht van zijn carrière samen te stellen. Ik heb alvast een concept mogen inzien, dat zag er indrukwekkend uit, maarja met zo'n lange carrière valt er ook veel te verhalen. De definitieve versie zal volgens Fabrice nog wel even op zich laten wachten...... maar dan heb je ook wat! Hieronder volgt de uitnodiging.
UITNODIGING FABRICE HUND VOOR NIEUWJAARSBORREL
en proefexemplaar boek ter inzage
A.s zondag 22 januari
van 15.00 -19.00 u
in de dependance van Galerotiek Fabrice op de Varenmeent 35,
1218 AN Hilversumse Meent.
Hapjes en drankjes staan voor u klaar, maar vooral zien wij uit naar een gezellig samenzijn, waarbij wij onze ervaringen van het afgelopen jaar en onze voornemens voor dit nieuwe jaar met elkaar kunnen delen.
Samenwerking, duurzaamheid en delen zonder van elkaar te stelen staan voor ons in steeds hoger aanzien.
Een proefexemplaar van het boek over het werk van Fabrice is aanwezig ter inzage. Naar aanleiding van reacties van mensen, die het exemplaar onder ogen hebben gekregen mogen wij aannemen, dat wij op de goede weg zijn met dit project
DE SCHOONHEID VAN DE WERELD
Ook al zit de ijspret vele Nederlanders in het bloed, toch zien zij ook graag uit naar de vrolijke warmte van verre oorden. Dat is de charme van de jaargetijden:
de afwisseling van het koude winterblauw met het zomerse tropisch blauw.
Zou het kunnen zijn, dat de schoonheid van de wereld het kan winnen
van de Androids en de Iphones?
Fabrice Hünd
Lees meer >> | 1546 keer bekeken
-
Bezoek aan Museum VOORLINDEN Wassenaar. 3 janauari 2017
3 januari 2017Geplaatst 3 januari 2017
BEZOEK aan Museum VOORLINDEN in Wassenaar [foto's monica maat]
Al een tijdje stond een bezoek aan Museum Voorlinden op mijn lijstje. Nu is het er van gekomen.Voor de tentoonstelling Full Moon zijn 40 kunstwerken bijeengebracht en er was een tentoonstelling met werk van de Amerikaanse minimalistische schilder Ellsworth Kelly te bezichtigen. Maar eerst het Museum zelf.
Als je op het landgoed het pad volgt naar het Museum, valt het prachtige gebouw op de schitterende locatie meteen op en wil je allereerst stilstaan om al dat schoons in je opnemen!
Entree
Eenmaal binnen valt de prachige bibliotheek en de belichting van de zalen op. Dat ik nu meteen doorgrond hoe de indeling van het museum met de genummerde zalen in elkaar steekt kan ik niet zeggen, maar dat is m.i. niet direct noodzakelijk. De prachtige doorkijkjes naar buiten zijn eveneens een streling voor het oog.
Doorkijk. Inrichting tuin van Piet Oudolf.
De eerste zalen zijn [minimaal] 'gevuld' met werk van Ellsworth Kelly. De tentoonstelling 'Ellsworth Kelly - Bloemlezing' is de openingstentoonstelling van het Museum.
Werk van Kelly
Lees meer >> | 3279 keer bekeken
-
100 jaar DE STIJL tentoonstelling ESSENTIE in de Nicolaïkerk in Utrecht. 8 t/m 12 maart 2017. Stichting Vierplus
3 januari 2017Geplaatst 13 janauri 2017
2017: 100 jaar D E S T I J L van Mondriaan tot Dutch Design
TENTOONSTELLING 'ESSENTIE' in de NICOLAÏKERK UTRECHT van 8 t/m 12 maart. Ruim 60 kunstenaars waaronder ikzelf nemen deel aan deze tentoonstelling.
In 2017 is het 100 jaar geleden dat kunstenaar Theo van Doesburg in Leiden beweging D E S T I J L oprichtte. Van hieruit veroverde de radicaal vernieuwende abstracte kunst Nederland, en daarna de wereld. Nederland viert dit jubileum tijdens het manifestatiejaar van Mondriaan tot Dutch Design met tentoonstellingen en evenementen door het hele land. Naast Theo van Doesburg sluiten beroemde kunstenaars als Piet Mondriaan, Bart van de Leck en architect Gerrit Rietveld zich aan bij De Stijl. Stichting Vierplus organiseert een grote tentoonstelling met geometrische en minimalistische kunst van
Lees meer >> | 9447 keer bekeken